ep archivo   edificio de naturgy 20220318140003
NATURGY - Archivo

Naturgy adapta la planta de biometà instal·lada a l'explotació ramadera de Porgaporcs, al municipi lleidatà de Vila-Sana, per injectar gas renovable a la xarxa de distribució del grup el 2023. La companyia invertirà 1,5 milions d'euros en aquest projecte per avançar en el seu objectiu que el 2050 tot el gas que circuli per les xarxes de distribució sigui d'origen renovable.

  • 23,78€
  • 0,25%

La planta de biometà de Vila-sana serà la tercera que Naturgy posi en operació comercial a Espanya i la segona de la companyia ubicada a Catalunya. A partir del proper estiu, aquesta instal·lació injectarà 11,8 GWh/any de biometà a la xarxa de distribució de gas, equivalent al consum anual de 3.150 llars.

La generació i el consum d'aquest gas renovable evitarà l'emissió a l'atmosfera de més de 2.450 tones equivalents de CO2 /any, xifra que equival a plantar més de 4.900 arbres.

Amb aquesta nova planta, Naturgy fa un pas més en la seva aposta per la transició energètica, la producció d'energia a nivell local i l'economia circular, ja que aportarà un gas net al sistema energètic i contribuirà a la gestió sostenible dels residus agroramaders de aquesta granja lleidatana.

La xarxa de distribució de gas de Naturgy està totalment preparada per poder distribuir gasos renovables, un vector clau per al compliment dels objectius de descarbonització, gràcies a les inversions realitzades als darrers anys.

El 2019, a través del projecte LIFE Methamorphosis finançat amb fons europeus, Naturgy ja va testar el biometà produït en aquesta planta en vehicles de gas i, un any després, el biometà generat es va endur fins a Saragossa per utilitzar-lo en el transport urbà d'aquesta ciutat.

La primera planta de biometà que la companyia va posar en operació és a l'estació depuradora d'aigües residuals de Bens (La Corunya). La segona instal·lació, Elena, ubicada a Cerdanyola del Vallès (Barcelona), va ser la primera a injectar a la xarxa de gas d'Espanya gas renovable procedent d'abocador.

Noticias relacionadas

contador