ep francisco reynes presidentenaturgy 20190430174418
NATURGY - Archivo
23,36€
  • -0,02€
  • -0,09%

Naturgy va obtenir un benefici net de 901 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, davant de les pèrdues de 3.040 milions d'euros que va reportar durant el mateix període de l'exercici passat com a resultat del deteriorament de gairebé 4.900 milions d'euros apuntat pel grup per la depreciació que va dur a terme dels seus actius, especialment els de generació a Espanya.

Excloent-ne els elements no recurrents, el benefici net ordinari del grup va ser de 991.000.000 d'euros, xifra que suposa un increment del 13% respecte al setembre de l'any passat, impulsat per l'evolució dels negocis fora d'Espanya i la millora en les seves operacions, ha informat la companyia.

El resultat brut d'explotació (EBITDA) de Naturgy al tancament de setembre es va situar als 3.290 milions d'euros, un 10,6% més. En termes ordinaris, va arribar als 3.397 milions d'euros, un 4,6% més.

L'energètica, que destaca que aquests resultats s'han donat tot i la manca de creixement dels negocis regulats i l'alentiment dels negocis liberalitzats en un escenari energètic més advers que el de l'exercici anterior, bat així les previsions del consens dels analistes, que estimaven un EBITDA mitjana reportat de 3.267 milions d'euros i un benefici net de 893 milions d'euros.

El grup presidit per Francisco Reynés, que amb aquests resultats avança en la consecució del seu pla estratègic 2018-2022, també ha accelerat durant aquests primers nou mesos d'any la seva aposta per les renovables, amb una inversió propera als 400 milions d'euros, la més gran de la seva història.

Així, durant el tercer trimestre de l'any Naturgy ha destacat que s'ha convertit en la primera empresa a conectar a la xarxa la totalitat de la potència adjudicada (250 MW) en l'última subhasta fotovoltaica d'Espanya.

En el seu conjunt, ha invertit més de 1.100 milions d'euros durant el període de gener a setembre, que s'han destinat principalment al desenvolupament de projectes renovables, on destaquen els 290 MW de projectes solars i eòlics posats en operació a Espanya durant el període. La capacitat instal·lada al país puja ja a prop d'1,5 gigawatts (GW), un 25% més.

Noticias relacionadas

contador