ep francisco reynes presentanova marca naturgy
GAS NATURAL FENOSA - Archivo
22,90€
  • 0,06€
  • 0,26%

Naturgy ha obtingut el reconeixement del laude del CIADI que condemna Egipte al pagament de 2.013 milions de dòlars (més de 1.700 milions d'euros) al Regne Unit i espera la resolució d'aquest mateix procés de convalidació als Estats Units.

L'antiga Gas Natural Fenosa va guanyar la demanda interposada contra Egipte el 2014 el passat mes d'agost. L'espanyola va denunciar davant el tribunal internacional d'arbitratge dependent del Banc Mundial, el CIADI, l'estat egipci per tallar el subministrament de gas cap a la seva planta de liqüefacció de Daimetta el 2012. L'estatal EGAS va al·legar 'força major', en trobar el país en plena sacsejada política després de la Primavera Àrab, però la realitat va ser que només es va tallar el subministrament cap a la planta d'Unión Fenosa Gas (UFG), que Naturgy té al 50% amb la italiana ENI, i es va mantenir el subministrament per al consum intern del país.

En un fet rellevant, Naturgy explica que l'estat egipci ha presentat un recurs de revisió del laude i la seva suspensió aquest mes, però que no espera que això "suposi un obstacle" per a les converses que estan mantenint les parts. És més, la companyia que presideix Francisco Reynés "confia que aquest procés no suposi un retard en la posada en marxa de les activitats de Damietta, en benefici d'Unión Fenosa i del propi Egipte".

RECUPERAR L'OPERACIÓ A DAMIETTA

La companyia subratlla que tant l'execució del laude en diferents jurisdiccions com el procés de recurs de revisió davant el CIADI que ha presentat Egipte o les converses que es mantenen en paral·lel "són habituals en aquest tipus de disputes internacionals". Les decisions del CIADI no són d'aplicació automàtica i les parts poden seguir negociant per resoldre el conflicte.

La planta està sense rebre gas des del 2012, però l'empresa ha mantingut els treballs de manteniment. Naturgy "segueix confiant que aquest laude arbitral permeti arribar a un acord global i posar en valor la seva inversió a Egipte a través d'un acord comercial i el restabliment del subministrament de gas en el menor termini possible".

Noticias relacionadas

contador