elon-musk-ceo-tesla 2
REUTERS/Aly Song

Elon Musk, cofundador de la companyia fabricant de cotxes elèctrics Tesla, està intentant impulsar el seu negoci de panells solars anunciat en el seu compte de Twitter el lloguer d'aquests en lloc de comprar-los. Aquest diumenge explicava a la xarxa social que l'empresa permetrà als residents de sis estats dels EUA (Califòrnia, Arizona, Connecticut, Massachusetts, Nova Jersey i Nou Mèxic) llogar sistemes d'energia solar a partir de 50 dòlars. I més endavant, arribaran a Europa.

"Tesla torna a fer assequible l'energia solar amb nous plans de lloguer mensual" comentava. "És important que tothom faci la transició a l'energia sostenible, de manera que farem que els costos siguin el més baixos possible".

I explicava que "amb un clic" es pot estalviar 500 dòlars l'any en factures d'electricitat i el contracte amb Tesla es pot cancel·lar "en qualsevol moment". Encara que segons la web de l'empresa, hi ha una sanció de 1.500 dòlars per treure els panells i restaurar el sostre a la seva condició anterior.

Musk, comparava en els seus tuits el lloguer de panells solars amb "una impressora de diners" i detallava que comprar, és "encara millor", però l'opció de lloguer fa que l'estalvi econòmic "sigui obvi".

Tesla va comprar l'instal·lador solar residencial SolarCity per 2.600 milions el 2016, però les instal·lacions de la companyia s'han frenat durant els últims trimestres.

contador