ep el presidente de telefonica jose maria alvarez-pallete durante una conferencia en la fundacion
Oscar Cañas - Europa Press - Archivo
4,19€
  • 0,04€
  • 0,99%

La CNMC ha imposat una multa de 1,5 milions d'euros a Telefònica Espanya per incomplir un dels compromisos establerts derivats de la compra de DTS (l'antiga Sogecable) al grup Prisa.

El 2015, la CNMC va autoritzar l'operació de concentració de Telefónica i DTS, condicionada al fet que Telefónica complís una sèrie de compromisos al mercat de la televisió de pagament. Entre d'altres, posar a disposició dels seus rivals una oferta anual (majorista) de continguts amb canals premium. A més, es va fixar la replicabilitat dels productes amb aquests canals i l'accés no discriminatori dels seus clients d'Internet a continguts de televisió de pagament d'operadors OTT.

En el cas d'aquesta resolució de vigilància, la CNMC ha acreditat que Telefónica va assignar incorrectament els seus costos fixos del canal Movistar Partidazo, integrat en la seva oferta majorista de canals Premium, durant la temporada 2016/2017.

Concretament, Telefónica va prendre en consideració un nombre d'abonats propis inferior al que hauria d'haver correspost per al repartiment inicial del cost mínim garantit del canal Movistar Partidazo realitzat el juliol de 2016.

En conseqüència, la resta dels operadors interessats en contractar el canal Partidazo (Vodafone, Orange i Telecable) van afrontar més costos, mentre que per a Telefónica es va produir una reducció d'aquests, amb la consegüent discriminació a favor seu.

Noticias relacionadas

contador