• La ràtio deute/EBITDA ajustada de Dia "probablement no caurà de manera sostinguda per sota del llindar de tres vegades"
  • Sin embargo, señaló que la deuda a largo plazo de Dia se encuentra "fuertemente posicionada" dentro del grado 'Baa3' debido a sus "buenas actuaciones recientes"
  • Moody's creu que la política financera de Dia s'ha tornat més prudent
dia supermercado bolsa

L'agència de qualificació Moody’s ha revisat a la baixa la perspectiva que emet sobre el deute a llarg termini dels supermercats Dia, de 'positiva' a 'estable', i manté el ràting de qualitat creditícia dins el grau 'acceptable' a 'Baa3'.

Aquest empitjorament de la perspectiva es correspon amb la previsió de Moody's que la ràtio deute/EBITDA ajustada de Dia "probablement no caurà de manera sostinguda per sota del llindar de tres vegades", ha assenyalat el vicepresident i analista sènior de l'agència, Vincent Gusdorf, cosa que vol dir que el seu deute continuarà triplicant al negoci ordinari.

No obstant això, ha assenyalat que el deute a llarg termini de Dia es troba "fortament posicionada" dins del grau 'Baa3' a causa de les seves "bones actuacions recents", va explicar Gusdorf.

Segons les previsions de Moody's, la ràtio deute/EBITDA dels supermercats espanyols caurà el 2017 a 3,2 vegades i se situarà en 3,1 vegades el 2018

Segons les previsions de Moody's, la ràtio deute/EBITDA dels supermercats espanyols caurà el 2017 a 3,2 vegades i se situarà en 3,1 vegades el 2018, fet que suposa que encara se situarà per sobre del llindar de 3 vegades que marca l'agència per donar un gir en la seva actualització.

Així mateix, Moody's creu que la política financera de Dia s'ha tornat més prudent. Després de la sortida de Groupe Arnault i Colony Capital, la companyia no ha realitzat cap adquisició significativa el 2016 i ha pagat 122 milions d'euros en dividends als seus accionistes. Aquest escenari contrasta amb el de l'any 2015, quan va comprar 144 botigues Eroski per 135 milions d'euros i va realitzar una recompra d'accions per 200 milions d'euros.

L'agència ha explicat que la perspectiva 'estable' reflecteix la seva visió que els mercats emergents -que van representar el 35% dels ingressos totals el 2016-, els acords d'adquisicions, una major racionalització de botigues, així com un equilibri entre els interessos de creditors i accionistes, donaran suport al creixement dels beneficis durant els propers 18 mesos.

Així, una millora de la qualificació es donaria en el cas que Dia mantingués la ràtio deute/EBITDA per sota de 3 vegades durant un període prolongat, mentre que una disminució significativa de l'EBITDA com a resultat d'un augment de la competència o un fort deteriorament de les seves operacions en els mercats emergents, podria donar lloc a una rebaixa de la qualificació.

Noticias relacionadas

contador