aena portada gran canaria

Moody's ha rebaixat a 'negativa' des d''estable' la perspectiva dels serveis aeroportuaris d'Europa per a un període d'entre 12 i 18 mesos per l'efecte que la pandèmia de coronavirus està tenint en el trànsit, amb pèrdues mitjanes del 30%.

  • 175,70€
  • -0,06%

La caiguda del trànsit suposa una disminució dels ingressos dels aeroports, ja sigui per taxes aeroportuàries o ingressos comercials.

El ritme de la recuperació del trànsit dependrà de la durada del brot i els danys que provoqui a l'economia mundial, però les perspectives de recuperació són "incertes", assenyala Paco Debonnaire, vicepresident adjunt i analista de Moody's.

L'afebliment de la qualitat creditícia de les aerolínies també exercirà pressió negativa sobre els aeroports en provocar un major risc de pèrdua d'ingressos.

No obstant això, els aeroports podrien reduir les despeses d'explotació i de capital per compensar la baixada d'ingressos per passatgers, segons destaca l'agència de qualificació creditícia.

A més, els governs estaran "molt interessats a garantir" el manteniment econòmic dels aeroports una vegada se superi la crisi, ja que són "actius d'infraestructures molt estratègics i essencials per a les economia europees".

Noticias relacionadas

contador