ep arcelormittal
ARCELORMITTAL

L'agència de qualificació creditícia Moody’s ha millorat en un esglaó la nota de solvència a llarg termini d'ArcelorMittal, que passa així de ‘Ba1' a 'Baa3' amb perspectiva estable i la situa així dins el grau d'inversió, davant l'expectativa que la major companyia siderúrgica del món mantindrà un sòlid resultat operatiu i seguirà reduint el seu endeutament.

  • 23,76€
  • 0,93%

"La millora reflecteix la nostra expectativa que ArcelorMittal continuarà reduint el seu endeutament davant la millora dels seus ingressos i flux de caixa operatiu, així com preservarà el seu enfortit perfil financer amb una prudent gestió de futures inversions i de fusions i adquisicions", va explicar Gianmarco Migliavacca, analista de Moody’s per a Arcelor Mittal.

La qualificadora de riscos confia que la multinacional es comprometrà a no abonar cap dividend significatiu fins que hagi assolit el seu objectiu de deute net de 6.000 milions de dòlars (5.155 milions d'euros), davant els gairebé 11.000 milions de dòlars (9.451 milions d'euros) de març de 2018, cosa que Moody’s creu que podria produir-se a finals de 2019.

Així mateix, la decisió de l'agència s'explica per la seva confiança que ArcelorMittal manejarà de forma prudent la seva futura activitat en fusions i adquisicions sense posar en risc el seu compromís amb un ràting dins del grau d'inversió.

En aquest sentit, l'agència creu que l'adquisició d’Ilva per 1.800 milions d'euros, que es tancarà durant el tercer trimestre de 2018, només hauria de representar un petit impacte negatiu en tirar endavant la compra d'Essar Steel, a través d'una societat conjunta amb Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation, això hauria de diluir qualsevol possible compromís financer d'importància que ArcelorMittal hauria hagut de fer front en cas d'haver triat licitar en solitari per la companyia.

Les accions d'ArcelorMittal registraven una pujada del 0,83% a mitja sessió a la Borsa de Madrid, on cotitzaven als 27,25 euros.

Noticias relacionadas

contador