ep parquesolaria 20190730160804
SOLARIA - Archivo

L'agència de qualificació Moody's assenyala que els desenvolupaments reguladors a Espanya redueixen la incertesa i milloren la visibilitat del flux de caixa dels actius solars.

"Els desenvolupaments reguladors a Espanya són positius per als actius de generació d'energia renovable al país, ja que milloren la visibilitat del flux de caixa", ha assenyalat aquest dijous l'agència en un informe.

El Reial decret llei 17/2019, que fixa en un 7,09% la rendibilitat regulada dels actius de generació d'energia renovable a Espanya que operen sota el "règim retributiu específic", resol la incertesa que planava sobre el sector davant el nou període regulador que va començar al gener de 2020.

"Aquest nivell de rendibilitat, superior a què esperàvem, suposa només una modesta reducció sobre la taxa del primer període del 7,39% i millora el flux de caixa dels projectes disponibles per al reemborsament del deute en relació amb les nostres expectatives prèvies", ha declarat Christopher Bredholt, analista de Moody's.

A més, les millores generals en la sostenibilitat financera del sistema elèctric espanyol, juntament amb un marc regulador més independent, donen suport a la qualitat del crèdit.

Ramón Rodríguez Pérez, analista de Moody's i coautor de l'informe, afegeix: "El Pla Energètic Nacional d'Espanya preveu un paper central per les renovables, i aquests desenvolupaments juntament amb una economia cada vegada més favorable de les renovables en comparació amb els projectes de carbó, donaran suport a la transició energètica".

Tanmateix, els projectes amb deute a llarg termini segueixen exposats al risc d'una retallada de la rendibilitat després de 2025 o 2031.

Noticias relacionadas

contador