• Els ingressos també van estar per sota del previst
monte dei paschi di siena banco

El banc italià rescatat Banca Monte dei Paschi està caient aquest dilluns un 5% a la Borsa de Milà després de reportar, divendres, després del tancament, unes pèrdues de més de 500 milions durant el quart trimestre per uns ingressos més febles i pels costos de reestructuració.

  • -
  • -

"Els resultats del quart trimestre mostren que no hi ha dreceres per restaurar la rendibilitat de Paschi i que es necessita temps per recollir els fruits de la reestructuració en curs", va dir Riccardo Rovere, analista de Mediobanca, en un informe recollit aquest dilluns per Bloomberg. Rovere va subratllar que la rendibilitat subjacent continua sent negativa mentre que el capital és prou robust com per continuar el procés de reducció del risc.

Monte dei Paschi va obtenir uns ingressos durant el quart trimestre de 802.400.000 davant l'estimació de 848 milions d'euros. Durant aquest període, les pèrdues netes van ascendir a 551.700.000 d'euros quan s'estimava unes pèrdues de 230.300.000.

Banca Monte dei Paschi va sol·licitar ajuda estatal l'any passat després de no aconseguir recaptar prou en una ampliació de capital que va posar en marxa per intentar solucionar la seva situació. El Govern italià va intervenir llavors per salvar el banc més antic del món el passat estiu, injectant-hi 5.400 milions d'euros com a part d'un procés de recapitalització preventiva de 8.300 milions d'euros.

El banc està immers en un procés de reestructuració que implica desfer-se de la cinquena part de la força de treball, eliminar sucursals i vendre 28.600 milions d'euros en préstecs incobrables fins a 2021.

contador