ep archivo   un enfermero prepara una inyeccion de la vacuna de moderna frente al covid 19 a 26 de
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

Moderna ha anunciat aquest dilluns un acord de col·laboració amb Immatics "per ser pioners en teràpies noves i transformadores per a pacients amb càncer amb grans necessitats mèdiques insatisfetes", que inclou "diverses modalitats terapèutiques que inclouen biespecífics, teràpia cel·lular i vacunes contra el càncer".

  • 132,90$
  • 0,17%

L'acord inclou "l'aplicació de la tecnologia d'ARNm de Moderna per a l'expressió in vivo de biespecífics de TCR de vida mitjana estesa de propera generació d'Immatics dirigits a pèptids HLA específics del càncer", així com "el descobriment i el desenvolupament de noves vacunes" contra el càncer basades en ARNm".

També abastarà l'avaluació de la teràpia IMA203 TCR-T d'Immatics, a través de la realització d'estudis preclínics i un assaig clínic de fase 1 "que avaluï la seguretat i eficàcia de la combinació amb l'objectiu de millorar encara més les respostes de les cèl·lules T IMA203".

Segons els termes de l'acord, Immatics rebrà un pagament inicial de 120 milions de dòlars, i també rebrà finançament per a investigació i és elegible per rebre pagaments per fites comercials, regulatòries i de desenvolupament que podrien excedir els 1.700 milions de dòlars.

Per part seva, Moderna "liderarà el desenvolupament clínic i la comercialització de vacunes contra el càncer i teràpies TCER resultants de la col·laboració".

"Estem entusiasmats d'embarcar-nos en aquesta col·laboració estratègica amb Immatics, un pioner en el desenvolupament d'immunoteràpies contra el càncer innovadores. Aquesta associació presenta una oportunitat innovadora per aprofitar la nostra tecnologia d'ARNm juntament amb la plataforma TCR d'Immatics, diversificant i augmentant potencialment la forma en què abordem el tractament del càncer", destaca Rose Loughlin, vicepresidenta sènior de recerca i desenvolupament primerenc de Moderna.

Toni Weinschenk, director d'innovació d'Immatics, considera que "les plataformes TCR i de diana contra el càncer d'Immatics, juntament amb la tecnologia d'ARNm d'avantguarda de Moderna, representen una combinació poderosa que té el potencial d'oferir beneficis significatius als pacients amb càncer".

contador