• Per la seva banda, aposta per 'vendre' BBVA i li atorga una valoració de 7,15 euros
bancos-santander-bbva-botin-gonzalez

Els analistes de Citi analitzen aquest dimecres les fortaleses i debilitats de Banc Santander i BBVA en els seus negocis internacionals. L'entitat valora els escenaris que es trobaran els dos bancs espanyols i com poden afectar les seves recomanacions actuals.

  • 4,80€
  • -0,16%
  • 9,97€
  • -2,22%

Al seu informe, els analistes reiteren la seva recomanació de 'mantenir' Santander. El preu objectiu de Citi és de 5,95 euros, un nivell que ofereix un potencial de 8% a l'entitat. Aquest dimecres cotitza amb pujades del 0,5% i se situa als 5,51 euros. Pel que fa a BBVA el seu consell és 'vendre'. El preu objectiu que ofereixen sobre l'entitat és de 7,15 euros, que suposaria un potencial baixista del 4,7% del banc en borsa. L'entitat cotitza aquest dimecres en 7,5 euros, amb alces del 0,1%.

Citi considera que l'activitat de Santander i BBVA als Estats Units millorarà les seves ràtios d'eficiència en cinc punts percentuals, al seu escenari més optimista. L'entitat càntabra va presentar als seus resultats del segon trimestre una ràtio del 46,9%, mentre que la dada que va presentar l'entitat que presideix Francisco González a la mateixa data va ser del 49,6%. D'altra banda, els analistes consideren que el cost de risc de BBVA a Mèxic podria optimitzar-se en un 0,05%.

Aquests escenaris favorables augmentarien el preu objectiu dels analistes. En el cas de Santander, l'estimació de Citi se situaria als 6,22 euros que suposaria un augment del 4,5% respecte a la seva estimació actual. Per BBVA, augmentaria un 6,3% la seva valoració de les accions de l'entitat i se situaria als 7,6 euros.

Pel que fa a les seves previsions menys optimistes, Citi assenyala que l'entitat que presideix Francisco González patirà un deteriorament de l'1% del seu cost de capital a Turquia i agreujarà al mateix nivell el seu cost de risc. Un mercat molt rellevant per a l'entitat, ja que va generar el 13,8% del benefici del primer semestre en aquest país. D'altra banda, els analistes de Citi estimen que l'entitat que lidera Ana Botín empitjorarà un 1% el seu cost de capital i debilitarà en un 0,05% el seu cost de risc als Estats Units.

Aquests escenaris baixistes retallarien la valoració de les entitats espanyoles. El preu objectiu de Citi sobre Santander cauria un 13,8%, fins als 5,08 euros. Per la seva banda, l'estimació de BBVA retrocediria fins als 6,11 euros per acció, que suposaria una rebaixa del 14,5% del seu preu objectiu actual.

Noticias relacionadas

contador