iphone 14, apple, iphone
Apple.

L'exposició d'Apple a la Xina continua passant factura a la companyia de Cupertino. D'una banda, Morgan Stanley ha reduït la previsió d'enviaments d'iPhone fins a 9 milions per al quart trimestre de l'any, tres milions més que a l'última estimació. De l'altra, segons el fabricant de component electrònics Murata Manufacturing, un dels principals proveïdors d'Apple, és molt probable que el gegant tecnològic redueixi encara més els seus plans de producció d'iPhone 14 als propers mesos a causa de la debilitat de la demanda.

  • 167,04$
  • -0,57%

“Si hem de jutjar per la disponibilitat de terminals a les botigues, veig que es produirà una revisió a la baixa. Espero que no sigui gaire profunda”, ha assenyalat Norio Nakajima, president de Murata Manufacturing, en una entrevista recollida per Bloomberg. Apple és el principal client de la companyia nipona a terra nord-americana.

Murata ja ha retallat diverses vegades la previsió de producció mundial de telèfons intel·ligents per a aquest any fiscal. A l'abril, la companyia japonesa va anticipar inicialment que els fabricants de telèfons produirien 1.370 milions d'unitats, un lleuger augment respecte als 1.360 milions de l'any fiscal anterior. A l'octubre va rebaixar la previsió fins a menys de 1.200 milions, i dues setmanes després fins als 1.090 milions, als dos casos per la menor demanda de telèfons de gamma baixa a la Xina.

Per part seva, Morgan Stanley espera ara que Apple n'enviï al voltant de 75,5 milions d'unitats, sensiblement per sota de la seva previsió original de 85 milions d'unitats. “A hores d'ara, els inversors entenen perfectament que el trimestre de desembre es veurà afectat per l'escassetat de subministrament de l'iPhone i, per tant, el debat més important a curt termini és quant de la pèrdua de demanda del desembre és perible o ajornable”, han assenyalat en una nota aquest dimecres.

"Creiem que la demanda de l'iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max segueix sent sòlida, cosa que dona suport a l'opinió que és més probable que la pèrdua de demanda al desembre s'ajudi fins al març en lloc de destruir-se", han indicat.

Així mateix, Nakajima ha assenyalat en aquesta entrevista que la darrera estimació de Murata és de 1.080 milions, una lleugera revisió a la baixa a causa de l'alentiment de les vendes de telèfons per part dels fabricants xinesos, molt afectats per les protestes que estan tenint lloc al gegant asiàtic. "Si la nostra previsió caigués encara més, seria a causa del client nord-americà", ha advertit.

Nakajima ha manifestat el mercat mundial de telèfons intel·ligents continuarà deteriorant-se al proper trimestre, tot i que alguns fabricants de telèfons xinesos tenen previst llançar nous models durant aquest període. Els fabricants confien que els nous telèfons es vendran bé, però Nakajima ha dit que té els seus dubtes, ja que els nous models no tenen prou característiques atractives.

Apple s'hauria fixat l'objectiu de produir a prop de 90 milions de telèfons per a aquest període després de la rebaixa feta a mitjan setembre, aproximadament la mateixa quantitat que fa un any i en línia amb la previsió original d'Apple a l'estiu. Així mateix, Bloomberg va informar que la companyia de Cupertino s'enfronta a un dèficit de 6 milions d'iPhone Pro aquest any a causa dels problemes que està tenint Foxconn, propietària de la planta d'assemblatge d'Apple més gran a la Xina.

L'empresa fa setmanes que fa front a un brot de Covid-19 a les seves instal·lacions i ha despertat les alarmes als Estats Units per les protestes protagonitzades pels treballadors. La fàbrica de Zhengzhou de Foxconn normalment acull uns 200.000 treballadors i, segons diverses estimacions, ensambla al voltant de quatre de cada cinc iPhones que arriben al mercat. Segons diverses informacions, almenys uns 20.000 trebalaldors van abandonar a finals de novembre el confinament al qual feia un mes que estaven sotmesos. L'empresa està tractant d'atreure els treballadors de nou als seus llocs amb millors salaris i bonus.

Així mateix, Hon Hai Precision Industry, matriu de Foxconn, va ingressar uns 551.092 milions de nous dòlars taiwanesos (67.098 milions d'euros) al mes de novembre, un 11,4% menys que al mateix mes del 2021 i un 29% per sota dels ingressos doctubre.

contador