ep archivo   empresa merlin properties
EUROPA PRESS - Archivo

Merlin Properties figura entre els valors de l'IBEX que ho fan millor aquest dimecres gràcies a una recomanació de Deutsche Bank. El banc alemany ha iniciat la seva cobertura amb un consell de comprar i un preu objectiu d'11 euros, xifra que suposa atorgar-li un potencial de revaloració del 25% des dels nivells actuals de cotització.

  • 10,83€
  • 0,46%

Aquest inici de cobertura de Deutsche Bank es produeix després que la companyia anunciés, dijous passat, els resultats del tercer trimestre i dels nou mesos, amb una caiguda del benefici net del 98% fins al setembre (12,5 milions d'euros). Merlin va tancar aquest període amb uns ingressos totals de 365,4 milions d'euros, 356,6 milions dels quals procedeixen de rendes brutes, que han crescut un 6,5% des dels 335 milions obtinguts el mateix període de l'any anterior.

Tot i aquesta caiguda en el benefici net, els experts de Renta 4 subratllen que són uns bons comptes, tant del tercer trimestre com dels nou mesos, i tant des del punt de vista financer com operatiu. Així, la retallada del benefici es deu a la plusvàlua de 221,7 milions que es va anotar l'empresa el 2022 per la venda de 659 sucursals a BBVA, tot i que també contribueix a aquesta caiguda l'ajust a la baixa de la valoració dels seus actius.

Des de Renta 4 destaquen, a més, l'aprovació del primer dividend a compte amb càrrec l'exercici 2023 de 0,20 euros per acció bruts, que es pagarà el proper 12 de desembre. Merlin estima repetir el mateix dividend ordinari del 2022 de 0,44 euros/acció amb càrrec als resultats del 2023.

Aquests analistes també ressalten la "fita operacional" del lliurament i entrada en operació dels tres primers centres de dades de Merlin (a Madrid, Barcelona i Bilbao-Arasur).

Tècnicament, els experts de Bolsamanía expliquen que la companyia es va començar a revalorar fa un mes, cosa que li ha permès pujar per sobre de la mitjana de 200 sessions i superar la resistència dels 8,60 euros. El nivell següent es troba als màxims anuals que té als 9,15 euros. "Si els supera, podria continuar amb les pujades fins als màxims de l'any passat en 9,58 euros", apunten.

Noticias relacionadas

contador