exterior de colmena almac n para la venta online ubicado en val ncia min

Mercadona segueix apostant per la seva transformació digital. La franquícia de supermercats espanyola inaugura avui la seva nova web i el seu nou servei de venda online a València. Per a això, ha construït el seu primer magatzem, exclusivament per a aquesta pràctica, al polígon valencià de Vara de Quart.

Des d’aquest centre logístic, denominat Colmena, Mercadona Online dona servei al centre de la ciutat, i espera incrementar de forma progressiva les zones de servei a tota l'àrea de València i alguns municipis propers.

"Estem en una bona posició per abordar el repte de la venda online en alimentació", assegura Juana Roig, directora general del projecte

Mercadona comença aquest servei com una prova pilot en una zona inicial. Aquells clients que resideixin en codis postals que no siguin coberts per la Colmena de València, podran seguir comprant com fins ara per la web clàssica de compra online.

En funció de l'evolució del projecte, l'empresa anirà expandint el servei a altres zones de València i durant els propers anys a noves ciutats, sense que per a això hi hagi encara dates concretes.

Per a aquest nou model, que conviu amb el servei clàssic a la resta de zones i que manté la mateixa tarifa (7,21 €/comanda), la companyia ha desenvolupat una nova web de compra i dues aplicacions mòbils (iOS i Android). Tots els clients de Mercadona, independentment de la zona on resideixin, podran accedir a la nova botiga online, però només aquells amb codi postal del centre de València podran realitzar la seva compra amb el nou servei.

Aquesta primera versió de Mercadona Online, més intuïtiva i fàcil de navegar, presenta una funcionalitat i disseny que és el resultat de la coinnovació de Mercadona amb els seus clients. Al llarg dels últims mesos s'ha provat amb ells per conèixer les seves necessitats i aprendre de la seva experiència de compra. L'assortiment en aquest inici serà molt semblant al de les botigues físiques i els productes es podran localitzar a través de les Categories o el cercador. El client disposarà de fotos de cada producte i tota la informació rellevant.

L'objectiu de la companyia és servir la compra setmanal completa dels seus clients i per tant compta amb una comanda mínima de 50 €. Les compres es poden pagar de moment únicament amb targeta bancària. El lliurament al client en línia és a partir del dia següent d'haver realitzat la comanda, de dilluns a dissabte de 07: 00h a 22: 00h i en trams d'1 hora.

El projecte compta actualment amb una plantilla de més de 240 treballadors formada per enginyers informàtics, product managers, dissenyadors, personal de magatzem, especialistes de les seccions de frescos igual que hi ha a les botigues físiques, repartidors i atenció al client.

Juana Roig, directora general del projecte en línia de Mercadona, ha destacat: "Mercadona és nova al món digital i tenim molt a aprendre. No obstant això, creiem que, amb humilitat i esforç i gràcies a comptar amb la sòlida estructura de Mercadona, estem en una bona posició per abordar el repte de la venda online en alimentació".

LA COLMENA DELS ROIG

Aquest nou Magatzem Online, de 13.000 metres quadrats i amb una inversió de 12 milions d'euros, incorpora eficiència al procés de preparació i enviament de comandes en centralitzar tots en un mateix punt i en facilitar-ne l'organització segons el tipus de producte: secs , frescos, refrigerats i congelats.

A més, Mercadona Online prepara les comandes del producte fresc el mateix dia de lliurament al client i així garanteix la màxima qualitat i frescor. Igualment, l'àrea de congelats s'ha organitzat perquè la seva preparació sigui perimetral per evitar que el treballador hagi de realitzar la comanda des de l'interior de la cambra de congelat i així elimina sobreesforços.

Així mateix, la tecnologia de què disposa aquest nou servei suposa un reforç de la productivitat i eficiència, multiplicant-se fins a 4 vegades més que en el sistema actual de preparació de comandes en botiga.

Noticias relacionadas

contador