mediobanca
Mediobanca

Mediobanca ha llançat un nou pla estratègic que inclou el pagament en dividends de 3.700 milions d'euros en tres anys, a més de 1.000 milions en una recompra d'accions. A això s'hi suma una previsió d'ingressos de 3.800 milions per al 2026, amb un creixement anual del 6% i una rendibilitat del 15%.

"Basant-se en la transformació del model de negoci de Mediobanca durant els darrers 10 anys, el banc es complau a anunciar el seu nou pla per al 2023-2026. Partint d'una base sòlida, el creixement durant el cicle de vida del proper pla serà impulsat per les divisions de gestió de patrimoni i CIB, amb un fort enfocament als ingressos, EPS i la remuneració acumulada a l'accionista".

La xifra de distribució als accionistes, 3.700 milions d'euros en total en tres anys, representa una quantitat aproximadament un 70% superior a la distribuïda al quadrienni anterior.

En concret, el dividend es pagarà sobre la base d'un pay-out del 70%, amb la introducció del dividend a compte en proporció al 70% dels beneficis generats a l'exercici. A més a més, es preveu un nou programa de recompra i cancel·lació d'accions pròpies per 1.000 milions a partir de l'octubre del 2023.

Amb aquest nou pla estratègic, el grup calcula que els actius financers totals arribaran als 115.000 milions, un 11% més, mentre que els préstecs a clients creixeran un 3% fins als 57.000 milions.

A través del pla, Mediobanca "generarà un creixement substancial en activitats de capital lleuger, apuntant als millors retorns de la classe amb baix risc i una millora significativa en la distribució d'accionistes", ha assenyalat Alberto Nagel, CEO de l'entitat.

Noticias relacionadas

contador