ep el consejero delegado de masmovil meinrad spenger en la presentacion de los resultados de 2019
EUROPA PRESS - Archivo

El conseller delegat de MásMóvil, Meinrad Spenger, ha sol·licitat al Govern que elimini en un termini de dies o setmanes la prohibició de dur a terme portabilitats de telefonia que requereixin una presència física, imposada amb motiu de l'Estat d'Alarma per frenar l'expansió del coronavirus, ja que no té sentit que les persones puguin anar a un bar o celebrar trobades i no puguin canviar d'operador.

  • 22,50€
  • 0,00%

En una conferència amb analistes amb motiu dels resultats del primer trimestre, Spenger ha incidit en què Espanya és l'únic país d'Europa en el qual segueix en vigor la prohibició de les portabilitats, malgrat que fa una setmanes es va relaxar aquesta mesura per a permetre els canvis en telefonia mòbil en no ser necessari contacte físic entre clients i professionals de les operadores.

En aquest context, ha assenyalat que seria "lògic i racional" que aquesta suspensió de les portabilitats s'alci a la pròxima fase de la desescalada o durant les properes setmanes, ja que no té sentit que la gent pugui anar als bars o celebrar reunions i no canviar d'operadora per millorar els serveis adquirits o el seu preu.

En la seva opinió, mantenir aquesta prohibició seria "discriminatori" per al sector de les telecomunicacions, que ha demostrat la seva importància durant la crisi generada per la Covid-19 i que ha aquesta invertint per millorar la capacitat de les seves xarxes, que han registrat un "gran comportament" aquestes últimes setmanes.

Referent a això, ha admès que el Govern ha de prendre actualment moltes decisions i entenen que aquesta "no és prioritària", però ha remarcat que estarien "molt agraïts" si poden tornar actuar sense limitacions en termes comercials "en un termini de dies o setmanes".

En aquest context, el conseller delegat de MásMóvil ha assenyalat que la companyia preveu que el mercat del sector de les comunicacions es reobri al juny, l'activitat comenci a normalitzar-se a la tardor i torni als nivells habituals cap a finals de l'any.

DINÀMIQUES DE MERCAT

Així mateix, Spenger ha remarcat que la crisi de la Covid-19 ha revelat la importància de comptar amb banda ampla fixa a les llars, per la qual cosa clients que eren només de mòbil han començat a adonar-se de la necessitat de contractar aquest servei, la qual cosa suposa "una oportunitat" per al sector en general i per a MásMóvil en particular.

En aquesta línia, també ha apuntat que l'impacte econòmic que pot tenir la crisi de la Covid-19 afectarà menys a MásMóvil, ja que en termes de preus es troba en una situació més favorable que la majoria dels seus competidors i, a més, pot captar més clients davant la previsió d'un major nivell de baixes ('churn').

En aquest sentit, ha apuntat que tampoc creu que aquesta situació canvii l'estructura de mercat, com a molt donarà més pes als paquets convergents, i ha ressaltat que els operadores han estat actuant racionalment aquests darrers temps i espera que així ho continuïn fent.

D'altra banda, ha indicat que la seva previsions, que han estat confirmades tant per a 2020 com per a 2021, assumeixen que pot haver-hi algun major nivell d'impagament per la crisi generada per la Covid, al mateix temps que ha descartat que l'impacte que aquesta tingui en el sector empresarial es reflecteixi als seus comptes, donada la baixa quota de mercat que MásMóvil té en aquest sector.

Quant a acompliment comercial, ha ressaltat que "òbviament" durant el segon trimestre no podran repetir les xifres del primer, a causa de les restriccions imposades a les portabilitats per la crisi de la Covid-19, però ha afirmat que, en comparació amb els seus competidors, el seu negoci s'està comportant "molt bé".

Noticias relacionadas

contador