ep archivo   el presidente de unicaja banco manuel azuaga 20230223204003
UNICAJA BANCO - Archivo

Manuel Azuaga Moreno ha presentat la dimissió com a conseller i president del consell d'administració d'Unicaja, segons la informació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La sortida, que es farà efectiva "una vegada obtinguda la no objecció supervisora del Banc Central Europeu", ja ha estat rebuda pel màxim òrgan de govern de la companyia.

  • 1,33€
  • -0,52%

"Azuaga ha assenyalat que, una vegada culminada en tots els seus aspectes la fusió amb Liberbank, finalitzat el període transitori previst en aquesta, així com culminats diferents processos a l'àmbit de la governança de la societat amb els acords adoptats a la Junta General Extraordinària celebrada recentment, és el moment idoni per al seu relleu en el càrrec i posar fi a la seva carrera desenvolupada a Unicaja Banco des de la seva constitució l'any 2011, i a les entitats que el van precedir, des del 1986", destaca l'entitat.

El consell d'administració ha volgut agrair a Manuel Azuaga "la dedicació i els serveis prestats a l'entitat". A més, ha acordat activar el pla de successió per a la selecció del candidat a ocupar el lloc, un procés en què comptarà amb el suport d'un consultor independent.

D'aquesta manera, Azuaga s'acomiada de la presidència del banc, a la qual va accedir el 2011 i el mandat del qual va renovar l'abril del 2018. Pel que fa a la seva biografia, és llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de Màlaga, i en 1986 es va incorporar a la Caixa d'Estalvis i Préstecs d'Antequera com a director d'Auditoria i Control Intern.

El maig del 2004 va ser nomenat president i director general d'AENA, càrrec que va ocupar fins al 2008, per després tornar a incorporar-se a Unicaja com a Director de la Divisió de Participades. Va ser elegit president el 2011, i l'abril del 2014 va ser nomenat president de Banco CEISS, després de la integració d'aquest banc a Unicaja, càrrec que va ocupar fins al juliol del 2016.

Amb la sortida d'Azuaga, Unicaja continua remodelant la seva cúpula, després que el consell nomenés Isidro Rubiales Gil com a conseller delegat de l'entitat a finals de setembre d'aquest any. El nomenament de Rubiales va ser ratificat aquest mateix mes a la junta general extraordinària d'accionistes celebrada pel banc a Màlaga.

En aquesta junta general, Azuaga va mostrar el seu vistiplau amb el nomenament de Rubiales, i va ressaltar, a més, les seves qualitats per exercir el seu nou rol dins de la companyia.

"Amb la seva trajectòria, Isidro Rubiales mostra un ple coneixement de l'estructura organització, del funcionament i de l'evolució de l'entitat, fet que implica una alta visió estratègica del negoci i una capacitat clara per afrontar escenaris i reptes en el context actual del sector financer", va destacar Azuaga.

Els accionistes també van decidir en aquesta ocasió "mantenir temporalment la vacant" existent per la renúncia del representant d'Oceanwood, David Vaamonde, després que l'agost el fons reduís del 7% al 0,35% la seva participació en l'entitat.

Pel que fa a aquest assumpte, el banc ha assenyalat que ha iniciat el procés de selecció d'un nou conseller independent, però que encara "no s'ha pogut finalitzar". Per això, els accionistes han donat suport al fet que el Consell d'Administració cobreixi aquesta vacant "per cooptació, que serà, si escau, sotmesa a ratificació a la propera junta general d'accionistes".

contador