ep tienda de mango en madrid
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Mango Holding ha tancat el 2020 amb unes pèrdues de 110 milions d'euros a causa de la pandèmia de coronavirus, davant els beneficis de 41 milions registrats l'any anterior. Per la seva banda, la facturació ha arribat als 1.842 milions l'any, i l'EBITDA (resultat brut d'explotació) es va col·locar als 193 milions d'euros.

Durant els mesos previs a la pandèmia, la companyia va registrar un creixement en les vendes del 8%, ha comunicat Mango en una nota aquest dilluns. No obstant això, entre els mesos de març i juny, quan la gran majoria de botigues físiques es van veure forçades a tancar i el canal en línia va arribar a suposar fins al 93% de les vendes de la companyia, la caiguda dels ingressos totals es va limitar al 50%.

En la fase de recuperació, entre juliol i octubre, mesos de la nova normalitat al sector de botigues, es van registrar nivells de facturació similars a la de 2019. I finalment, durant la segona onada, entre novembre i desembre, durant els quals es van donar novament tancaments de botigues físiques i el canal en línia va tornar a experimentar un augment de la facturació durant el Black Friday i la campanya de Nadal, es van registrar dos dels moments de major facturació per al sector de la moda.

Amb la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19, el canal en línia ha tornat a experimentar una important alça, superant els 766 milions d'euros de facturació, un 36% superior a la xifra collida l'any anterior. Amb aquestes dades, aquest canal representa actualment el 42% del total de vendes del grup, per sobre del 24% de 2019.

El creixement de la cadena ha estat molt important als 85 països en què la marca treballa, especialment en regions com França, Itàlia o Portugal, on va registrar augments superiors al 100%, destaca Mango

Toni Ruiz, CEO de Mango, ha explicat que "hem viscut un any absolutament excepcional i imprevist per a tots". "Gràcies a la gran aposta que Mango està fent des de fa 20 anys pel seu canal en línia, hem aconseguit que el 2020 hagi representat el 42% del total de la nostra facturació, xifra que és una dada extraordinari al nostre sector i és un gran avantatge competitiu per a la nostra companyia", ha afegit.

L'objectiu de la companyia de cara al 2021 és arribar als 1.000 milions de facturació en aquest canal i, per això, compta amb projectes com la millora de l'experiència de navegació i l'ús de noves tecnologies basades en intel·ligència artificial per millorar el servei postvenda, entre d'altres.

Cal destacar també que Mango ha estat capaç de reduir el seu deute net bancari per cinquè any consecutiu, disminuint-lo a prop d'un 20% (de 194 a 156 milions d'euros).

contador