• Una operació que inclou una prima del 33% respecte al preu de les accions de tancament d’XL el 2 de març
axa seguros

La multinacional francesa AXA, la segona major asseguradora d'Europa, ha arribat a un acord aquest dilluns per a la compra de la companyia nord-americana d'assegurances de propietat i accidents XL Group. Una operació que ronda als 15.000 milions de dòlars, segons informa Reuters.

AXA

  • 31,43€
  • -1,38%
  • 57,59$
  • 1,04%

AXA ha assenyalat que amb aquest acord es convertirà en un líder mundial al seu sector. La companyia francesa va assegurar que la seva oferta arribava als 57,60 dòlars per acció de XL. Una operació que inclou una prima del 33% respecte al preu de les accions de tancament d’XL el passat 2 de març.

"Aquesta transacció és una oportunitat estratègica única perquè AXA canviï el seu perfil comercial de negocis predominantment de vida i estalvi a predominantment de propietat i accidents, i permetrà al Grup convertir-se en l'asseguradora número u de línies de propietat i accidents", va assegurar el president executiu d'AXA, Thomas Buberl.

D'altra banda, l'executiu ha afegit que "la transacció ofereix una important creació de valor a llarg termini per als nostres grups d'interès amb una major diversificació de riscos, més potencial de remeses en efectiu i perspectives de creixement reforçades", ha afegit.

AXA, segona major asseguradora d'Europa en termes de capitalització borsària (60.750 milions d'euros) darrere de la companyia alemanya Allianz, va dir que finançaria l'acord XL mitjançant l'emissió de deute, el pagament en efectiu i els ingressos de la propera emissió de la seva unitat nord-americana.

La multinacional francesa estima que la compra d’XL generi sinergies a l'entorn de 400 milions de dòlars anuals. AXA també va reafirmar els seus objectius financers per al 2020, segons els quals l'asseguradora francesa pretén augmentar els guanys per acció entre un 3 i un 7% anual durant el període 2016-2020.

Noticias relacionadas

contador