ep avionnorwegian 20180119120202
NORWEGIAN
6,70€
  • 0,05€
  • 0,69%

L'aerolínia noruega de baix cost, Norwegian, es dispara un 12% aquest dilluns en borsa després de conèixer que l'alemanya Lufthansa estaria interessada en comprar-la, segons informa el diari Süddeutsche Zeitung.

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%
  • 1.713,50p
  • 0,00%

El conseller delegat de Lufthansa, Carsten Spohr, va declarar al diari alemany que "una altra onada de consolidació és imminent. Això vol dir que també estem en contacte amb els noruecs". Si finalment es produeix l'adquisició de Norwegian, que travessa una complicada situació financera, per part de Lufthansa serà per "una qüestió de valor afegit estratègic, preu i possibilitats en virtut de la legislació sobre competència", va afegir aquest.

S'especula que IAG no s'ha rendit i estudia una tercera oferta per Norwegian. No obstant això, Willie Walsh ha assegurat que no tenen intenció de participar "en absolut en una batalla d'ofertes"

La companyia noruega ha rebutjat recentment dues ofertes per part d'IAG, competidor de Lufthansa, per considerar-les "insuficients". En aquest sentit, cal subratllar que la comissària europea de Competència, Margrethe Vestager, ha assegurat durant les últimes hores que Brussel·les avaluarà si la possible adquisició de Norwegian per part d'IAG "afectaria la competència a les rutes explotades pels dos grups aeris, cosa que possiblement plantejaria el risc que augmentessin les tarifes i disminuïssin les opcions per als consumidors". Per això, en cas d'acord entre els dos grups, Vestager ha advertit que estudiaria l'operació proposada per determinar si obstaculitza significativament la competència efectiva a la Unió Europea (UE), en particular, per crear o reforçar la posició dominant d'una empresa.

Al mercat s'especula que IAG no s'ha rendit i estudia una tercera oferta per Norwegian que arribaria als 1.520 milions d'euros. El conseller delegat d'IAG, Willie Walsh, va assegurar la setmana passada que, encara que el grup roman "obert" per arribar a un acord amb la noruega (de la qual ja va adquirir un 4,61%), no tenen intenció de participar "en absolut en una batalla d'ofertes".

IAG és en aquests moments el valor de l'IBEX que més puja, amb alces de l'1%. Pel que fa a Lufthansa, registra alces d'entorn de mig punt percentual.

Noticias relacionadas

contador