ep aviones de lufthansa
LUFTHANSA - Archivo

Lufthansa deixarà el DAX 30 alemany en plena crisi de l'aerolínia, recentment rescatada pel Govern alemany. Ho farà el 22 de juny, quan s'hagi aprovat el rescat de 9.000 milions d'euros que la durà a l'índex MDAX, havent de dir així adéu a la 'primera divisió'.

L'aerolínia alemanya serà així substituïda per Deutsche Wohnen, companyia de 'real estate', a l'històric selectiu.

Lufthansa ha comunicat aquest dimecres unes pèrdues de més de 2.000 milions d'euros durant el primer trimestre, i ha assenyalat que serà necessari reestructurar la companyia, ja que els seus resultats es van veure "significativament afectats" per la pandèmia de Covid-19 i el "dràstic descens" dels viatges.

L'aerolínia va registrar unes pèrdues netes de 2.100 milions d'euros durant els primers tres mesos de l'any respecte a les pèrdues de 342 milions d'euros l'any anterior.

La crisi del coronavirus ha comportat severes dificultats econòmiques per a moltes aerolínies, incloent-hi Lufthansa. La companyia ha acordat cedir 'slots' (drets de vol) als seus dos 'hubs', Frankfurt i Munic, a canvi de 9.000 milions d'euros d'ajudes del Govern alemany.

Com a part de l'acord, el Govern obtindrà una participació del 20% de Lufthansa. Les accions de l'aerolínia han baixat més d'un 40% enguany.

Noticias relacionadas

contador