logistagrande
26,52€
  • -0,28€
  • -1,04%

Logista va registrar un benefici net de 164.600.000 d'euros durant el seu últim exercici fiscal (entre octubre de 2018 i setembre de 2019), xifra que suposa un creixement del 5,1% respecte a un any abans, tot i uns majors costos de reestructuració i un major tipus impositiu.

Així mateix, la companyia va augmentar els seus ingressos un 5% a perímetre constant, amb creixements en tots els països.

Les vendes econòmiques van créixer un 2,8%, fins als 1.149 milions d'euros, respecte a l'exercici anterior, amb augments en tots els negocis a Iberia i França. En aquest sentit, tornen a destacar, segons la companyia, els creixements en productes de conveniència en tots els països, en Logista Pharma i a l'àrea de Transport.

Logista va mantenir la seva habitual "estricta" política de control de costos operatius, que van augmentar un 1,7%, per sota del creixement registrat en les vendes econòmiques.

La companyia ha destacat que aquest comportament favorable es va reproduir en cada un dels països on opera.

El benefici d'explotació ajustat (EBIT ajustat) va augmentar un 6,5% fins als 261.900.000 d'euros, mentre que el benefici d'explotació (EBIT) va créixer un 7,3% fins als 204,3 milions d'euros i el marge sobre vendes econòmiques va pujar del 22% al 22,8%.

El consell d'administració de Logista proposarà a la pròxima junta general d'accionistes distribuir un dividend complementari de 0,81 euros per acció. Després del dividend a compte de 0,37 euros per acció ja repartit, el dividend total de l'exercici 2019 augmentaria un 5,4% fins a l'1,18 euros per acció, xifr aque representa més del 95% del benefici net consolidat de l'exercici.

Logista manté així la política de remuneració a l'accionista consistent a distribuir almenys 90% del benefici net consolidat.

A Iberia (Espanya i Portugal), les vendes econòmiques van créixer un 3,6% en comparació amb l'exercici anterior.

L'àrea de Tabac i Productes relacionats va mantenir un bon comportament, segons la companyia, amb un augment dels volums de tabac distribuït i un "significatiu" creixement en la distribució de productes de conveniència, que va continuar augmentant la seva penetració en els canals de punts de venda als que estava servint, alhora que s'expandeix en altres canals, com les estacions de servei.

Noticias relacionadas

contador