llyc nueva directa

El Consell d'Administració de LLYC ha aprovat el nomenament de Francisco Sánchez-Rivas com a nou president. Sánchez-Rivas es va incorporar al Consell el 2020 i ha participat activament en l'estratègia d'M&A de la companyia, que continuarà liderant des de la nova posició, ha indicat LLYC en un comunicat, en què també ha presentat els seus resultats del 2023.

  • 9,70€
  • 1,04%

Els ingressos operacionals de LLYC van augmentar un 14% l'any passat, fins als 83,1 milions d'euros, mentre que l'EBITDA recurrent es va situar en 18,4 milions, amb una millora del 15%.

LLYC ha subratllat que ha superat els objectius anunciats per al 2023, tant en ingressos com en rendibilitat. Alhora, ha indicat que "l'adequada gestió de despeses i estructura" resulta en un marge del 22%. Els ingressos totals (els operacionals més la refacturació de despeses de clients) van assolir els 101 milions, un 13% més que a l'exercici precedent (88,9 milions).

Els resultats del 2023 estan en línia amb els objectius del pla estratègic 2023-25.

DEEP DIGITAL I INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

Els serveis de Deep Digital són "una aportació molt rellevant" a aquests resultats, ha indicat l'empresa. Aquesta unitat de negoci, que ha englobat fins ara màrqueting digital (creativitat, performance i paid media) i les solucions basades en la transformació i intel·ligència digital, ha crescut un 21% el 2023. Ja suposa un 34,5% dels ingressos operacionals i un 28,1% de l'EBITDA recurrent de la companyia.

Per impulsar més la transformació de la seva oferta amb intel·ligència artificial, LLYC ha invertit el 2023 1,3 milions d'euros en R+D+i, un 62% més que el 2022. La inversió en innovació ha facilitat, entre altres avenços, la creació d'un model d'IA propi de mesura de la reputació que ha permès analitzar més de 850 milions de missatges. A més, LLYC ha llançat AIgent, una solució d'intel·ligència artificial generativa especialitzada a mantenir converses sobre un camp de coneixement específic.

“El 2023 ha estat un exercici clau per a la companyia, que es tanca amb un balanç molt positiu. Primer perquè hem complert els objectius que ens havíem marcat en creixement d'ingressos i EBITDA. Segon, perquè comencem a ser un actor rellevant als Estats Units després de la compra de BAM. Tercer, perquè hem fet un pas decisiu en matèria tecnològica. La innovació és un segell de LLYC, forma part de l'ADN que ens va deixar José Antonio Llorente”, ha declarat Alejandro Romero, soci i CEO Global i LLYC.

PRESSUPOST 2024

LLYC espera mantenir aquest any el creixement dels resultats. El pressupost aprovat pel Consell d'Administració de la companyia preveu un augment del 8% en les magnituds principals: ingressos operacionals, fins als 90 milions d'euros, i EBITDA recurrent, que se situaria als 20 milions d'euros. A aquest objectiu de creixement s'hi sumaria l'aportat per les adquisicions previstes per al 2024, ja que LLYC continua amb el pla d'invertir 40 milions d'euros durant el període 2023-25.

El nou pressupost s'ha preparat segons el nou model organitzatiu que està implantant LLYC per respondre millor a les necessitats dels seus clients. Aquest model, amb dues grans àrees de pràctica –Marketing i Corporate Affairs–, permetrà innovar i ampliar l'oferta de la companyia buscant un enfocament comercial més integrat, ha explicat.

LLYC ha dit també que ja és una empresa de serveis de màrqueting. En acabar l'exercici 2024, l'àrea de màrqueting suposarà el 46% dels ingressos.

Finalment, cal destacar que, a més del nomenament de Sánchez-Rivas, el Consell d'Administració també ha aprovat la incorporació d'Alfonso Callejo com a conseller independent.

Noticias relacionadas

contador