mikhail fridman letterone dia supermercado

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • -1,56%

LetterOne, la societat controlada per l'inversor rus Mikhaïl Fridman, propietària de gairebé el 70% de DIA, i la banca creditora segueixen negociant l'acord de refinançament de la cadena de supermercats amb una injecció de 380 milions d'euros després d'haver esgotat el termini marcat el passat 15 de juny.

"A dia d'avui, tot i que encara no s'hagi arribat a un acord, les parts segueixen en negociacions. DIA continuarà treballant amb LetterOne i els creditors sindicats per intentar arribar a un acord al més aviat possible", ha assenyalat la companyia en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Fonts del mercat consultades per Europa Press han precisat que aquest acord, pendent de qüestions tècniques i de forma, es tancarà previsiblement durant els propers dies, un cop rebut el vistiplau de les 17 entitats bancàries.

Les mateixes fonts han assenyalat que no es tracta d'un tema de finançament per a DIA, que atendrà totes les seves obligacions amb "rigor i puntualitat", sinó que els terminis estipulats en aquestes negociacions han estat "curts i exigents".

En concret, el pacte assolit amb les entitats creditores titulars del deute bancari sindicat de DIA per a la seva reestructuració el 20 de maig passat contemplava que en arribar el 15 de juny LetterOne hauria d'haver arribat a un acord amb els creditors sindicats i, si escau amb noves entitats finançadores sobre la documentació per a la modificació i refosa dels termes del finançament sindicat existent.

A això se sumava haver subscrit la documentació vinculant en relació amb les noves línies de finançament per un import de 380 milions, o en cas contrari, LetterOne estaria facultada per acabar el 'Lock-Up Agreement'.

Des del passat 20 de maig, DIA ha estat realitzant els seus "millors esforços" per intentar arribar a un acord amb els creditors sindicats i amb noves entitats finançadores dins d'aquest termini que assegura una estructura de capital viable a llarg termini per a DIA en termes i condicions "acceptables".

Segons ha explicat la companyia, l'execució de l'ampliació de capital per import de 500 milions d'euros de fons propis aprovada per la junta general ordinària d'accionistes, així com el compromís d'assegurament de LetterOne en relació amb aquesta ampliació, seran "eficaços" , i per tant estaran disponibles per a la societat, un cop s'arribi a un acord amb els creditors sindicats que garanteixi una estructura de capital viable a llarg termini per DIA.

En qualsevol cas, LetterOne ha comunicat que no ha exercit el seu dret a acabar el 'Lock-Up Agreement', però es reserva el seu dret a fer-ho en qualsevol moment si considera que no és possible arribar aviat a un acord executable que asseguri una estructura de capital viable a llarg termini per a DIA, que informarà al mercat si s'arriba a un acord, "tan aviat com això succeeixi".

El pacte assolit amb les entitats creditores titulars del deute bancari sindicat de DIA per a la seva reestructuració el 20 de maig passat contemplava diverses mesures com noves línies de finançament per 380 milions d'euros per abordar les necessitats de liquiditat de les empreses i l'autorització per obtenir 400 milions d'euros per refinançar els bons amb venciment el 2021.

Noticias relacionadas

contador