nasdaq_630

Les tecnològiques són les grans animadores de la jornada a la borsa de Nova York. Quatre firmes com són Alphabet (la matriu de Google), Microsoft, Amazon i Netflix marquen màxims històrics.

Alguns dels principals valors del Nasdaq 100 cotitzen amb pujades i porten el selectiu tecnològic a desentendre’s de la resta de la renda variable nord-americana i a pujar un 0,33% cap a les 17.10 hores, fins a màxims anuals.

Un dels títols més destacats és Netflix, que es dispara un 4,4%, fins a 130,93 dòlars, molt per sobre del màxim històric de tancament que va marcar el 6 d'agost, de 126,45 dòlars. «Últimament el rendiment de les accions ha estat impulsat principalment per les tendències de subscriptors, ja que les seves finances s’han trobat en una línia de modèstia decebedora», assenyala en una anàlisi del qual es fa ressò MarketWatch l'analista Paul Vogel, de Barclays.

Precisament, Barclays ha incrementat el preu objectiu d’Amazon de 700 a 850 dòlars aquesta setmana. La companyia va batre el seu rècord de vendes en un dia divendres passat amb el Black Friday. Aquest dimecres, les seves accions pugen un 0,04%, fins a 679,36 dòlars, però també han tocat màxims històrics en preus intradia.

Per la seva banda, dos colossos de la borsa de Nova York, com són Alphabet, la jove matriu de Google, i Microsoft, també cotitzen amb pujades aquest dimecres que permeten que tots dos valors tornin a marcar màxims històrics, cosa que ja van fer el dia 11 de novembre. Les accions d’Alphabet (classe A) i les de Microsoft pugen un 0,18% i un 0,67%, respectivament.

ANÀLISI TÈCNICA

Tant Alphabet com Microsoft són «espectacularment alcistes», assenyala José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

«En aquest moment tenim el tecnològic Nasdaq 100 marcant, encara que per la mínima, nous màxims anuals. I és que no pot ser d'una altra manera tenint en compte que molts blue chips estan marcant màxims històrics. Entre aquests, destaquem Microsoft i Alphabet (antiga Google)», explica l'expert.

«Aquests dos títols acaben de marcar nous màxims històrics, la qual cosa vol dir que els tenim en el que es coneix com a “pujada lliure” absoluta o, el que és el mateix, sense resistències de cap tipus», afegeix Rodríguez.

contador