ep avionesryanair 20170217094601
EUROPA PRESS

Les companyies de baix cost han acaparat durant els deu primers mesos de l'any més de la meitat del trànsit aeri (53,9%), enfront de les aerolínies tradicionals que van comandar el 46,1% dels viatgers aeris.

Les aerolínies de baix cost van transportar més de 43 milions de viatgers durant els deu primers mesos de l'any, un 6,5% més que durant el mateix període de 2017, enfront dels 36,7 milions de viatgers (+0,5%) comptabilitzats per les companyies aèries tradicionals, segons dades elaborades per Turespaña, dependent del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

D'aquesta manera, les companyies de baix cost van acaparar de gener a octubre més de la meitat del tràfic total aeri (53,9%), enfront de les tradicionals que van comandar el 46,1% dels viatgers aeris. De gener a octubre, van arribar per via aèria més de 79,8 milions de passatgers, un 3,6% més. El 79,4% del total del flux aeri va provenir de la Unió Europea, que va experimentar un augment del 2,6%.

Entre les companyies de baix cost (CBC), Ryanair, Easy Jet i Vueling segueixen liderant el rànquing l'octubre, de manera que concentren entre les tres el 65,5% del volum de passatgers generats en companyia de baix cost. Les tres aerolínies suposen el 35,9% del total del flux aeri internacional rebut a Espanya.

L'octubre, les aerolínies de baix cost van transportar 4,5 milions de passatgers, xifra que suposa un 9,4% més respecte al mateix mes de 2017. Del seu costat, les companyies tradicionals van registrar 3,7 milions de passatgers, un 0,2% més, per un volum total de 8,3 milions de viatgers (+5%).

EL REGNE UNIT ES MANTÉ COM A PRINCIPAL EMISSOR DE TURISTES

De gener a octubre, destaca el creixement de les arribades per aquesta via des d'Alemanya, França i Itàlia, mentre que des del Regne Unit, el principal emissor de turistes, va tornar a retrocedir per setè mes consecutiu, amb una caiguda acumulada del 4,7% , que va repercutir sobretot a Canàries i Balears. Les arribades amb avió des del Regne Unit suposen el 33% del total i van augmentar un 9,4% l'octubre.

No obstant això, el Regne Unit, amb 14,2 milions de passatgers va seguir liderant les arribades en baix cost a Espanya. L'octubre, els aeroports britànics van ser el punt de partida del 32,8% dels viatgers arribats a Espanya en alguna CBC l'octubre, amb un augment del 6,2%.

El va seguir Alemanya, amb el 14% de les arribades, fins a 6 milions de viatgers (+27,6%) i Itàlia, amb 4,9 milions de passatgers arribats en aerolínies de baix cost, un 7,5% més.

contador