ep ave a granada
Álex Cámara - Europa Press - Archivo

Renfe començarà "a finals del proper mes de gener" a vendre bitllets del seu nou AVE de baix cost, que començarà a donar servei l'abril, segons va anunciar el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos.

L'operadora ultima actualment als seus tallers de Màlaga la remodelació de les unitats del seu parc de trens AVE que destinarà a donar aquest servei, segons va detallar Ábalos durant la seva intervenció a El Àgora d'El Economista. D'aquesta manera, el ministre va ratificar que Renfe llançarà el seu AVE barat uns mesos abans que el desembre de l'any que ve el transport en tren s'obri a la competència i la companyia ferroviària pública afronti l'entrada d'altres operadors.

Es dona la circumstància que alguna de les companyies que es postulen per entrar a l'AVE tenen voluntat de fer-ho precisament amb serveis de baix cost, tal com ja ha manifestat l'operadora pública gala SNCF.

Alguna de les companyies que es postulen per entrar a l'AVE tenen voluntat de fer-ho precisament amb serveis de baix cost

Durant la seva intervenció, Ábalos es va referir a aquest procés d'obertura de l'actual monopoli del transport dels viatgers en tren per assegurar que hi haurà concurrència d'empreses quan el pròxim 31 d'octubre conclogui el termini perquè els operadors interessats presentin a Adif les seves propostes.

BENEFICIS DE LA LIBERALITZACIÓ

"Hi ha concurència i hi haurà competència", va assegurar, per després indicar que es tracta d'un procés de "molta rellevància davant el qual es tenen moltes expectatives".

Segons ha remarcat, l'obertura de l'AVE permetrà rendibilitzar la inversió de 51.000 milions d'euros realitzada en la seva construcció, es traduirà en un abaratiment dels bitllets i un "desplaçament" de viatgers d'altres modes de transport cap al tren, amb el consegüent benefici mediambiental, atès que, a més, és "el mitjà més sostenible".

contador