ep francisco gonzalez presidentebbva 20190403115309
BBVA - Archivo
9,85€
  • 0,07€
  • 0,67%

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castelló ha decidit imputar l'expresident del BBVA, Francisco González, en la causa en la qual s'investiga els encàrrecs del BBVA a Grup Cenyt, l'empresa de l'excomissari José Manuel Villarejo. L'imputa per revelació de secrets i suborn i el cita a declarar el proper 18 de novembre.

El magistrat respon així a la petició de la Fiscalia Anticorrupció d'imputació de l'expresident de BBVA pels delictes de suborn i revelació de secrets. El jutge també ha imputat Juan Asúa, mà dreta de l'actual president del banc, Carlos Torres, i l'exdirectiu de BBVA Eduardo Arbizu, segons publiquen diversos mitjans.

La petició de la Fiscalia va arribar dimecres al matí, de manera que només ha trigat un dia a decidir sobre la situació processal de González. En el cas del propi BBVA, que va ser imputat com a persona jurídica l'estiu passat, el magistrat va trigar cinc dies a avaluar la petició de la Fiscalia. Després de conèixer ahir la sol·licitud del Ministeri Públic, el mateix González va manifestar a través d'un comunicat la seva "plena disposició a col·laborar amb la Justícia".

També ha mostrat aquesta disposició a complir la llei en nombroses ocasions BBVA, a la qual la Fiscalia va sol·licitar imputar en sospitar que alguns directius de BBVA van cobrar "dons" per part de Grup Cenyt per intervenir en la contractació de l'empresa de l'excomissari de Policia. La declaració del banc davant del jutge havia de tenir lloc fa un mes, però es va retardar sine die, si bé, com publica El Espanyol, el jutge l'ha fixat per al proper dimecres, 20 de novembre.

ASÚA I ARBIZO, TAMBÉ IMPUTATS

També ha estat imputat el directiu de BBVA Juan Asúa, un històric del banc que actualment ocupa el càrrec d'assessor del president de l'entitat. Durant la seva trajectòria ha estat màxim responsable de l'àrea de Corporate & Investment Banking, director de BBVA per a Espanya i Portugal i director de Gestió d'Actius Immobiliaris de l'antic BBV, pocs anys abans de la seva fusió amb Argentaria, la que va catapultar a la presidència de BBVA González.

Eduardo Arbizu, per la seva banda, va ser directiu de l'entitat fins a l'estiu passat, quan es va produir la seva sortida el dia després que el jutge imputés BBVA com a persona jurídica. Arbizu ostentava el càrrec de responsable Regulació i Control Intern després d'haver estat durant anys responsable de Compliance, l'àrea que s'encarrega de garantir el correcte compliment de la legislació.

Noticias relacionadas

contador