sabadell bc trabajadores empresarios oficina

Les empreses han facturat un 33% menys al maig respecte al mateix període de l'any anterior. La xifra és a més una mica millor que la registrada a l'abril, quan es va registrar un enfonsament del 39,9%, el major des que es duu a terme la sèrie a l'INE.

Des de l'INE apunten que els locals comercials han anat reobrint les seves portes al gran públic des del passat 4 de maig, en un primer intent per a deixar enrere tres mesos consecutius de grans caigudes.

Hotels, establiments turístics i activitats de restauració també han pogut obrir al públic amb certes restriccions a mesura que els diferents territoris han anat assolint les diferents fases de la desescalada.

Aquesta reactivació ha propiciat un increment del 15,3% de la facturació de les empreses com ara hotels, establiments turístics i activitats de restauració al maig respecte al mes d'abril, que han pogut obrir al públic amb unes certes restriccions.

L'enfonsament de la facturació empresarial al maig va ser conseqüència dels descensos interanuals dels serveis (-42%), la indústria (-33,1%), el comerç (-29%) i el subministrament d'energia elèctrica i aigua (-25,3%). Corregits els efectes estacionals i de calendari, la facturació de les empreses es va enfonsar durant el cinquè mes de l'any un 30,6% respecte a maig de 2019.

Aquesta evolució va ser conseqüència de la reculada de les vendes en serveis (-41,3%), indústria (-29,3%), comerç (-27,2%) i el subministrament d'energia elèctrica (-20,5%).

Noticias relacionadas

contador