ep torre espinola edificio oficianaslar espana
LAR ESPAÑA/CHEMATEJEDA
6,83€
  • -0,01€
  • -0,15%

Lar Espanya va obtenir un benefici net de 129,30 milions d'euros el 2018, xifra que suposa una reducció del 4,6% en comparació amb el de 135,60 milions de l'any passat, en part a causa de la venda d'edificis d'oficines a conseqüència de seva estratègia de centrar-se en gestió de centres comercials, segons ha informat la SOCIMI.

Els ingressos de la companyia es van situar als 77.800.000 d'euros, dels quals un 98% van procedir precisament de l'arrendament de la cartera d'una quinzena de centres comercials amb què compta, amb la qual figura com un dels majors propietaris d'aquest tipus d'actius al país.

El benefici brut d'explotació (EBITDA), de la seva banda, va sumar 54.460.000 d'euros, segons va notificar la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

DISPARA UN 63% EL SEU DIVIDEND

Al capítol financer, al tancament de 2018, Lar Espanya presentava un deute financer net de 431 milions d'euros, xifra que llança una ràtio sobre el valor d'actius ('loan to value') del 28%. La seva cartera de patrimoni presentava un valor de 1.536 milions a la conclusió de l'exercici.

Davant d'aquests resultats, la SOCIMI preveu proposar durant la seva pròxima junta d'accionistes el repartiment d'un dividend total de 0,80 euros per acció, xifra que suposarà un increment del 63% respecte al que va repartir el passat any.

Lar destinarà 75 milions d'euros a aquesta retribució a l'accionista, en la seva major part inversors institucionals estrangers. Aquest import inclou el dividend extraordinari que es va comprometre a pagar per la venda de promoció d'habitatges de luxe que va aixecar al centre de Madrid.

Noticias relacionadas

contador