ep archivo   apple logo
MARCOPAKO Ï£¿ - Archivo

La Comissió Europea prepara la primera multa a Apple per haver violat, suposadament, la llei de la UE sobre l'accés als seus serveis de música en reproducció en continu. La sanció ronda els 500 milions d'euros, i s'espera que s'anunciï a principis del mes de març vinent, segons ha publicat Financial Times.

  • 189,99$
  • 0,01%

La sanció serà la culminació d'una investigació antimonopoli que ha dut a terme la Comissió Europea per determinar si Apple ha utilitzat la seva pròpia plataforma per afavorir els serveis sobre els dels seus competidors, i que va arrencar després d'una queixa de Spotify el 2019. Brussel·les vol determinar si la companyia de la poma va impedir que les aplicacions informessin els usuaris d'iPhone sobre alternatives més barates per accedir a subscripcions de música fora de l'App Store.

Segons el mitjà britànic, que cita cinc persones amb coneixement directe de la investigació, la UE conclourà que les accions d'Apple són il·legals i van en contra de les regles del bloc que imposen la competència al mercat únic.

Prohibirà la pràctica d'Apple de bloquejar els serveis de música perquè els usuaris canviïn a alternatives més barates i acusarà la companyia nord-americana d'abusar de la seva posició i imposar pràctiques comercials anticompetitives als rivals. I és que considera que les condicions imposades pel gegant tecnològic són “comercials injustes”.

En qualsevol cas, si finalment s'acaba confirmant, estaríem davant una de les sancions financeres més importants imposades per la UE a les grans tecnològiques. A més, seria la primera sanció a Apple per part de Brussel·les per infraccions antimonopoli, encara que cal recordar que el 2020 la companyia va rebre una multa de 1.100 milions d'euros a França per presumpte comportament anticompetitiu, que finalment es va reduir a 372 milions d'euros després d'una apel·lació.

Tot i que l'any passat Brussel·les va reduir l'abast de la investigació i va abandonar l'acusació de pressionar els desenvolupadors perquè utilitzessin el seu propi sistema de pagament dins l'aplicació.

LLEI DE MERCATS DIGITALS

L'acció de la UE contra Apple arribarà en un moment clau, i és que les tecnològiques han de demostrar que estan complint les noves normes imposades per Brussel·les per obrir a la competència i permetre que els petits rivals tecnològics prosperin.

En concret, les empreses definides com a guardians, incloent-hi Apple, Amazon i Google, han de complir plenament aquestes regles per a principis del proper mes, segons recull la Llei de Mercats Digitals, que obligarà les big tech a permetre que els seus rivals comparteixin informació sobre serveis.

Cal destacar que al mes passat Apple va anunciar canvis al seu programari mòbil iOS, App Store i navegador Safari en un intent d'apaivagar Brussel·les, però Spotify va dir que aquesta mesura era una "farsa completa i total". La companyia de la poma va respondre assegurant que els canvis "donen als desenvolupadors opcions, amb noves opcions per distribuir aplicacions d'iOS i processar pagaments".

Encara no se sap quan donarà a conèixer la Comissió Europea la seva decisió, que en qualsevol cas Apple podrà apel·lar davant els tribunals de la UE.

Noticias relacionadas

contador