kaisagroupcb11

Les accions del promotor immobiliari xinès Kaisa Group Holdings, que cotitzen a Hong Kong, s'han interromput aquest divendres, després de conèixer-se que no havia pagat un producte de gestió de patrimoni a començaments d'aquesta setmana. La notícia es produeix en un moment en què els inversors continuen atents a l'evolució del sector immobiliari xinès després de les conseqüències del fort deute d'Evergrande.

Kaisa ha dit divendres en una declaració borsària que suspendria la cotització. Les altres unitats -Kaisa Capital, Kaisa Health i Kaisa Prosper- també han anunciat que deixarien de cotitzar.

Dijous, Kaisa va dir que la seva unitat financera no va pagar un producte d'inversió, enmig de les preocupacions creixents sobre la liquiditat.

Les accions de Kaisa han caigut gairebé un 13% aquesta setmana abans de la suspensió de la cotització. Des de començament d'any, les accions han caigut un 70%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha baixat un 1,7% en la darrera hora de negociació. Les accions de la Xina continental han tancat a la baixa, amb el compost de Xangai perdent un 1%, fins als 3.491,57, mentre que el component de Shenzhen ha cedit un 0,637%, fins als 14.462,62.

Les accions dels promotors immobiliaris xinesos a Hong Kong han caigut. China Evergrande Group ha cedit un 2,97%, mentre que China Vanke ha caigut un 2,2% i Sunac China Holdings s'ha desplomat gairebé un 7%. L'índex Hang Seng Properties ha baixat un 0,96%.

contador