alberto garzón portada

En fora de joc. Així ha enxampat el cop de porta a la publicitat de les apostes online a la premsa esportiva espanyola. El Ministeri de Consum liderat per Alberto Garzón ha aprofitat el confinament per a limitar-la encara més. I en aquest partit els mitjans s'hi juguen fins a un 50% de la seva facturació només el mes d'abril.

Així ho estima l'AMI (Associació de Mitjans d'Informació), assegurant que aquestes limitacions "posen en risc la sostenibilitat econòmica dels mitjans esportius a Espanya".

Aquesta organització recorda que després de la suspensió dels grans esdeveniments esportius a causa del coronavirus, la facturació i supervivència de la premsa esportiva depenen més que mai de la publicitat de les cases d'apostes online.

En el cas de les ràdios, ja han perdut un 80% de la facturació publicitària durant les últimes setmanes, i s'aferraven desesperadament a aquests ingressos com a una taula de salvació.

Les cases d'apostes online van invertir 170,3 milions d'euros el 2018 en publicitat, segons les dades recollides per la Direcció Nacional de l'Ordenació del Joc. A aquests, se'ls ha de sumar 143,7 milions d'euros addicionals incloent-hi patrocinis. El 2019, la inversió va créixer, i en els nou primers mesos de l'any van ficar a la butxaca dels mitjans 123,7 milions, un 4% més.

“Els mitjans d'informació a Espanya han sofert una caiguda dels seus ingressos publicitaris sense precedents, que restringeix les seves fonts de finançament i pot provocar a curt i mitjà termini la fi d'activitat d'algunes de les seves capçaleres”, alerta l'AMI. I és que aquesta premsa "és transmissora de valors positius associats a hàbits saludables, i la seva activitat informativa, ara en risc, és essencial per al desenvolupament del món de l'esport”, argumenta l'organització.

L'ÚLTIM ERTO, EL DE PRISA

L'última companyia de mitjans de comunicació a anunciar un ERTO ha estat Grup Prisa. El grup editor d'El País assegura que busca el "manteniment" de prop de 9.000 ocupacions, i ha rebaixat un 35% la retribució de la seva direcció. El brot també ha afectat els propis clubs esportius; els futbolistes del FC Barcelona han estat notícia aquesta mateixa setmana després d'assumir una rebaixa del 70% del seu sou.

"UNA SITUACIÓ EXPLOSIVA"

"Hem notat que, en no haver-hi competicions esportives, les apostes s'han reduït de manera extraordinària, però no així altres tipus de jocs, com el casino, que es realitzen des dels dispositius de cada habitatge; és una situació explosiva que pot derivar en un problema patològic", ha defensat Garzón aquest dimecres durant la seva compareixença davant els mitjans des de la Moncloa.

Segons les dades aportades pel lloc web mundopsicólocos.com, l'augment de les cerques relacionades amb el joc és del 4,5% i d'aquest creixement, els 'mil·lennials' són responsables d'un 41,5% del total. Per Comunitats Autònomes, Catalunya i Madrid aglutinen el 45% de les cerques actives per solucionar problemes de ludopatia.

Noticias relacionadas

contador