ep el president de la patronal catalana foment del treball josep sanchez llibre durant la seva
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

El president de Foment de Treball, Josep Sánchez Llibre, ha demanat aquest dilluns a les autoritats governar "sense més dilació" i condemnar contundentment els aldarulls que s'han produït en protestes per la sentència de l'1-O.

Ho ha dit durant la cerimònia de lliurament dels Premis Carles Ferrer Salat i les Medalles d'Honor, a la qual han assistit les ministres en funcions Nadia Calviño, Margarita Robles i Maria Jesús Montero; el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès; el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, i la delegada de Govern a Catalunya, Teresa Cunillera.

Sánchez Llibre ha sostingut que la política "continua estancada en ella mateixa sense posar 'llums llargues' i atendre l'interès general" des de fa un any, quan es va celebrar l'anterior lliurament de premis, i ha criticat la falta de pressupostos tant a Catalunya com a la resta d'Espanya.

"No es pot demorar més la governació i la presa de decisions. La desafecció política és ja excessiva. La societat necessita confiar en les seves institucions perquè tot l'engranatge democràtic funcioni pel bé de tots, i no en un benefici d'un partit o un altre", ha remarcat.

Ha advocat per "afrontar tots els problemes" que hi ha sobre la taula amb valentia, i ha subratllat que la política no pot convertir-se en una dificultat que freni les possibilitats reals de creixement de l'economia i el benestar, com ha dit que succeeix des de fa massa temps.

Així mateix, ha sostingut que el Govern i el Govern de la Generalitat han de "recuperar" la seva relació institucional, i ha recalcat que la solució al conflicte polític ha de passar per la negociació i l'acord.

Entre els assistents ha destacat la presència del president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig; els consellers de la Generalitat Àngels Chacón, Damià Calvet i Chakir El Homrani, i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), Núria Marín.

També han acudit a la cerimònia el secretari general d'UGT Catalunya, Camil Ros, i el de CCOO Catalunya, Javier Pacheco; el president de Pimec, Josep González; el de la Cecot, Antoni Abad; el president del Cercle d'Economia, Javier Faus, i el conseller delegat de la Mobile World Capital Barcelona, ​​Carles Grau, entre d'altres.

"CONDEMNA CONTUNDENT"

Sánchez Llibre ha defensat que el dret a reunir-se i manifestar-se "no empara provocar la barbàrie", i ha considerat que tampoc recull impedir físicament l'accés als estudiants a la universitat.

"Voler perjudicar l'economia, com afirmen els protagonistes d'aquesta barbàrie, necessita una resposta ràpida i eficient de les autoritats", ha exposat.

És per això que ha exigit a les autoritats presents durant el sopar una "condemna contundent" als aldarulls produïts a Catalunya des de la publicació de la sentència de l'1-O perquè no es tornin a repetir.

"No condemnar la barbàrie i no evitar-la és una greu irresponsabilitat de la Generalitat", ha emfatitzat i ha indicat que aquest té l'obligació de garantir els drets de tots i cadascun dels ciutadans, tant dels que volen manifestar-se com dels que no.

GOVERN DE COALICIÓ

Sobre el govern de coalició entre PSOE i Unides Podem, Sánchez Llibre ha valorat que és "una bona notícia" des de la perspectiva de la responsabilitat de tots dos grups, però els instat a configurar un executiu estable, moderat i rigorós.

"Cuidin, mimin, donin el màxim afecte als empresaris, als emprenedors, als autònoms, a l'economia productiva en general, ja que de nosaltres depèn afrontar amb èxit els reptes econòmics de futur", ha defensat.

També els ha demanat no "fer marxa enrere" en algunes reformes que han estat positives i han permès consolidar el creixement i la creació de l'ocupació, a més de reclamar-los polítiques que reforcin la competitivitat.

El president de Foment de Treball ha afegit que la política fiscal ha de servir com a instrument al servei de la generació d'activitat econòmica i no al mecanisme per quadrar els comptes estatals: "Creiem que més pressió fiscal seria un error i un fre al progrés".

contador