bancos cotizados espana portada

Els experts de Citi publiquen aquest dimarts un informe sobre els bancs espanyols sota el curiós titular 'Bancs espanyols: més migdiada que festa', en què mostren una visió cautelosa sobre les entitats bancàries pàtries.

  • 1,69€
  • 3,27%
  • 0,28€
  • 1,72%

Segons aquests analistes, el benefici del consens per al sector està en risc per la corba de l'Euribor i la seva possible evolució futura, tant a l'alça com a la baixa. "Els bancs espanyols s'han convertit en la distracció favorita dels inversors globals... les comissions segueixen sent un antídot als baixos tipus", assenyalen aquests experts. No obstant això, deixen entreveure que la situació a Espanya no és propícia i que la reducció de costos està arribant al seu límit.

"Espanya segueix sent un país molt ramificat amb una penetració relativament baixa d'Internet i telefonia mòbil, i l'elevada taxa de sindicació fa que la reestructuració dels empleats resulti cara", expliquen des de Citi. "Les despeses en tecnologies de la informació i els requisits d'MREL són un vent en contra per a la rendibilitat dels bancs a llarg termini", afegeixen aquests experts.

Una possible solució a aquesta situació és la consolidació del sector. No obstant això, des de Citi no veuen que això s'hagi de produir aviat. "Una major consolidació entre bancs nacionals ajudaria a la rendibilitat del sistema, però la situació política (a Espanya, Itàlia i, en general, a Europa) segueix sent incerta", precisen aquests analistes.

"Mantenim el pes dels bancs espanyols en la nostra cartera. Recomanem comprar Sabadell i Liberbank i som neutrals amb Bankia, Bankinter, CaixaBank, Santander i Unicaja", conclouen els experts de Citi.

Noticias relacionadas

contador