goirigolzarri gortazar caixabank bankia

"Tenim dos reptes principals per davant el 2021. La reestructuració organitzativa, que tindrà importants implicacions sobre el redimensionament del grup; i preparar la integració tecnològica de totes dues plataformes".

  • 5,11€
  • 0,70%

Són les paraules de Gonzalo Gortázar, conseller delegat de la nova CaixaBank, després de la integració de Bankia. Els seus comentaris obren la porta a una gran retallada de plantilla durant els pròxims mesos. Els analistes xifren aquesta retallada en la sortida del grup d'entre 7.000 i 8.000 treballadors, centrat sobretot en majors de 50 anys.

El nou super banc comptarà amb uns 51.600 empleats, gairebé 35.600 treballadors de CaixaBank i uns 16.000, de Bankia. No obstant això, la plantilla espanyola de CaixaBank suma uns 27.500 empleats, per la qual cosa la xifra total es redueix fins a uns 43.500 treballadors.

"Esperem iniciar les converses amb els sindicats després de Setmana Santa, però en parlarem primer amb els representants sindicals. Però es donarà a conèixer durant les pròximes setmanes. Ens agradaria tancar les converses al final del segon trimestre i tancar aquest capítol al més aviat possible, encara que entenem que és complex, perquè prevalen les persones".

Gortázar, que no ha volgut donar-ne més detalls abans de confirmar-los als sindicats, ha afegit que "els criteris que se seguiran seran que no sigui traumàtic i que prevalgui la voluntarietat; i, a més, buscarem la màxima meritocràcia per retenir-ne els millors".

Com ja va publicar Bolsamanía al mes de setembre, després de l'anunci de l'operació corporativa, la integració de totes dues entitats portarà aparellat un dur ajust de plantilla i de la xarxa d'oficines de totes dues entitats.

Gortázar ha assenyalat que "la reestructuració no es farà en dues fases, sinó que es farà en un sol procés, perquè és la millor manera de deixar-la enrere més ràpid". A més, ha matisat que no es focalitzarà en els majors de 54 anys, sinó en la "voluntarietat i la meritocràcia".

Sobre el tancament d'oficines, segons calculen els analistes del banc britànic Barclays, l'entitat tancarà el 23% de la seva xarxa, que actualment compta amb unes 6.100 oficines a Espanya, (3.800 de CaixaBank i 2.270 de Bankia). La seva valoració implica el tancament d'unes 1.411 sucursals.

contador