ep estacion espacial internacional 20201019133903
NASA/CREW OF STS-132

Un asteroide podria impactar contra l'atmosfera terrestre el 2 de novembre, just la vespra de les eleccions als Estats Units. De totes maneres, el més probable és que l'asteroide es desintegri sense arribar a causar danys, segons la NASA.

El científic Neil deGrasse Tyson creu que la probabilitat que l'asteroide 2018VP1, de la classe Apol·lo, impacti contra la Terra en la seva aproximació més pròxima és del 0,41%. "L'asteroide no és tan gros com per a impactar amb èxit a la superfície de la Terra", indica.

"A la velocitat que va, a més de 40.555 quilòmetres per hora, és com impactar de cara contra un mur", ha explicat el científic. Si l'asteroide impactés contra l'atmosfera, seria visible prop del punt d'entrada, fins i tot durant el dia, però no "interrompria la nostra civilització", assegura Grasse Tyson. "Si el món s'acaba el 2020, no se'n podrà culpar l'univers", va fer broma.

PRIMERA XARXA DE TELEFONIA MÒBIL A LA LLUNA

Nokia s'ha adjudicat un contracte per part de l'Administració Nacional d'Aeronàutica i Espai (NASA, per les seves sigles en anglès) per a construir una xarxa de telefonia mòbil 4G a la superfície de la Lluna. Serà la primera xarxa d'aquest tipus construïda a la superfície del satèl·lit, segons ha informat l'empresa aquest dilluns en un comunicat.

La tecnològica finlandesa ha explicat que el desplegament de la xarxa començarà a la fi de 2022 i consistirà en una solució "ultracompacta", de baix consum i de resistència elevada.

L'empresa s'associarà amb Intuitive Machines per a integrar la tecnologia de telecomunicacions en els seus mòduls d'aterratge lunar. Una vegada en la superfície, la xarxa es configurarà automàticament.

La xarxa permetrà l'ús d'aplicacions de transmissió de dades, incloent-hi funcions vitals, de control de vehicles lunars, navegació en temps real i 'streaming' de vídeo en alta definició. "Aquestes aplicacions de comunicació són essencials per a la presència a llarg termini dels humans a la superfície lunar", ha afirmat Nokia.

L'objectiu de la NASA és preparar la superfície lunar per a establir operacions sostenibles a llarg termini com a forma de preparació per a una eventual expedició a Mart.

Noticias relacionadas

contador