ep logotipovolkswagen
VOLKSWAGEN

El Tribunal Suprem d'Alemanya ha rebutjat la sol·licitud realitzada pel consorci automobilístic Volkswagen de suspendre els treballs que estava fent un auditor extern, contractat per investigar les accions de la direcció de la companyia en el marc de l'escàndol del programari que alterava les emissions d'alguns vehicles dièsel.

D'aquesta manera, un panell compost per tres jutges no va donar opinió en relació amb aquesta petició, en la qual la corporació que presideix Matthias Müller al·legava que el nomenament d'un auditor per part d'un organisme judicial inferior viola els seus drets fonamentals, tot i que va desestimar la petició de l'empresa d'una mesura cautelar.

Aquests jutges van indicar que la reclamació per part de l'empresa no era "a priori" inadmissible ni evidentment infundada, encara que va afirmar que la multinacional automobilística no havia presentat el cas de forma convincent per prendre una decisió immediata.

Aquesta reclamació es produeix després que un tribunal regional nomenés el passat mes de novembre un auditor extern per investigar l'actuació dels directius de la marca de Wolfsburg davant el 'dieselgate'.

El consorci va admetre al setembre de 2015 haver instal·lat un programari il·legal als seus motors dièsel que reconeixia quan el vehicle estava sent objecte de proves de laboratori i alterava les emissions d'òxids de nitrogen (NOx).

contador