naturgy junta 2024
Naturgy

La Junta General d'Accionistes de Naturgy, celebrada aquest dimarts, ha aprovat, amb el vot afirmatiu del 99,9% del capital present a la trobada, els comptes de l'exercici 2023 i el pagament d'un dividend complementari de 0,4 euros per acció que s'abonarà el 9 d'abril. Pel que fa a la proposta consultiva sobre l'Informe anual de remuneracions, ha rebut el vot a favor del 76% del capital present i del 2% de vot en contra.

  • 25,00€
  • 0,08%

La Junta va aprovar altres punts de l'ordre del dia, com la gestió del Consell d'Administració o la reelecció de KPMG com a auditor, tant per als comptes de la societat com per als del grup consolidat per als exercicis 2024 i 2025. També s'ha renovat l'autorització al Consell dAdministració per a l'adquisició d'accions pròpies.

Pel que fa al dividend, aquests 0,4 euros aprovats avui, juntament amb els dividends a compte ja pagats, sumen un total d'1,4 euros per acció amb càrrec a l'exercici 2023. La rendibilitat per dividend de l'acció al tancament del març se situa al 7%, ha destacat Naturgy en un comunicat.

La Junta ha comptat amb un quòrum d'assistència del 90%, que la companyia ha qualificat de “molt elevat”. El president de Naturgy, Francisco Reynés, ha destacat durant la trobada amb els accionistes l'important paper del grup com a contribuent clau en el desenvolupament econòmic i social als països on opera, amb compromís ferm en la necessària transició energètica, garantint en tot moment el subministrament, generant valor als negocis i responent a totes les necessitats dels seus grups d'interès.

Reynés ha subratllat també el bon exercici de Naturgy el 2023 malgrat la volatilitat de l'entorn energètic, marcat per la caiguda dels preus del gas i l'electricitat cap a mitges històriques.

L'activitat de la companyia a l'exercici 2023 va estar marcada per l'increment de la inversió, amb el focus posat en la transició energètica. Naturgy va invertir l'any passat a prop de 3.000 milions d'euros, xifra que implica un augment del 50% respecte a l'exercici anterior. Això va permetre al grup elevar fins als 6,5 GW la potència renovable instal·lada en operació.

L'exercici 2023, Naturgy va millorar el seu EBITDA fins als 5.475 milions d'euros, el negoci de xarxes va generar un EBITDA de 2.638 milions d'euros i els negocis liberalitzats, de 2.949 milions. Tot plegat va consolidar un benefici net per al grup de 1.986 milions d'euros.

Aquests resultats posen en valor el treball de tot l'equip de Naturgy i permeten a la companyia seguir complint els seus compromisos en matèria de remuneració a l'accionista amb la distribució d'un dividend total d'1,4 euros per acció a càrrec dels resultats del 2023”, ha explicat Reynés en el seu discurs als accionistes.

També ha emfatitzat que Naturgy “segueix progressant en tots els seus compromisos en matèria de sostenibilitat, compromís social i governança”. El 2023, va augmentar la seva capacitat instal·lada lliure d'emissions al 40% i va implementar 353 iniciatives de biodiversitat per contribuir a la preservació del capital natural en aquelles geografies on desenvolupa la seva activitat. En termes de diversitat, el grup va superar el 36% de dones a llocs directius.

PRIORITATS DE 2024

El president ha aprofitat la Junta General per destacar les prioritats de gestió del 2024. En primer lloc, mantenir el compromís inversor en la transició energètica, amb focus especial en la generació renovable i el desenvolupament del biometà, en segon lloc, reforçar totes les xarxes de distribució d'energia, en tercer lloc, proactivitat en la gestió reguladora, en quart, adaptar els contractes de proveïment de gas perquè reflecteixin les condicions actuals del mercat i assegurar el subministrament energètic a llarg termini, i, en cinquè, millorar l'experiència dels seus clients.

Francisco Reynés ha conclòs destacant la capacitat d'adaptació de Naturgy a l'entorn: "Els 180 anys d'història de la companyia són la prova que sabem adaptar-nos a cada moment a les circumstàncies que ens envolten. Naturgy continua apostant pel futur, invertint cada vegada més en la transició energètica i donant resposta a les inquietuds dels nostres grups d'interès”, i ha reservat per al final un agraïment general a tota la plantilla, que, segons les seves paraules, “mereix tot el nostre reconeixement, ja que aquests resultats no haurien estat possibles sense la feina de tots”.

Noticias relacionadas

contador