ep stephan ducharme
EUROPA PRESS - Archivo

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • 1,57%

La junta extraordinària d'accionistes de DIA, celebrada aquest divendres a la seu de la companyia a Las Rozas, ha aprovat tots els punts de l'ordre del dia. DIA ha reunit els seus accionistes per abordar les noves línies de finançament. A aquesta trobada se sumarà un altre posterior durant el quart trimestre d'aquest any per donar 'llum verda' a l'ampliació de capital de 600 milions d'euros, recolzada per LetterOne, societat controlada per l'inversor rus Mikhaïl Fridman, propietària de gairebé el 70% de la cadena de supermercats.

Aquesta ampliació de capital supera en 100 milions a l'acordada a la junta general ordinària del passat 20 de març, l'import ascendia a 500 milions d'euros.

Al marge de les noves línies de finançament, els accionistes han abordat aquest divendres, a més, la ratificació i reelecció dels consellers de la cadena de supermercats.

En concret, s'ha aprovat la ratificació de la modificació del finançament sindicat i de les noves línies de finançament, així com de l'atorgament, ratificació i extensió de garanties, i l'aprovació d'una operació de filialització ('hive down').

Així, "com a primera fita, no més tard del 31 de desembre de 2019", DIA haurà de transmetre a filials íntegrament participades de forma indirecta per la cadena tots els béns immobles propietat de la companyia a Espanya; determinats establiments comercials de DIA que representen un 58% de l'Ebitda restringit i les participacions en les filials brasilera, argentina i portuguesa, en la mesura que sigui viable des d'un punt de vista legal, fiscal i regulador.

SOU ANUAL DE 3 MILIONS PER KARL-HEINZ HOLLAND

Els accionistes han donat el vistiplau a la política de remuneració dels consellers, que inclou l'aprovació de l'import màxim de la retribució fixa dels consellers en la seva condició de tals, que no podrà superar els 1,35 milions a l'any, i del nombre màxim d'accions a lliurar als consellers externs no dominicals.

En concret, la junta ha aprovat una retribució fixa anual de tres milions d'euros per a l'actual conseller delegat de la companyia, Karl-Heinz Holland, exconseller delegat de Lidl, xifra que suposa un 400% més enfront dels 600.000 euros de sou fix que va percebre Ricardo Currás al capdavant de la cadena de supermercats al tancament de 2017.

La companyia assenyala que Holland no percebrà una retribució variable (bonus anual) a curt termini, però sí que prendrà part en un sistema d'incentius que la cadena de supermercats té previst posar en marxa per al període 2020-2022 i que llançarà a la fi de aquest any.

D'aquesta manera, a la nova política de remuneracions està prevista una retribució bàsica anual de 250.000 euros per al president del consell d'administració, de 200.000 euros per al vicepresident i de 100.000 per als membres de l'òrgan rector.

Els accionistes han ratificat i reelegit a Stephan DuCharme, Michael Casey i Sergio Ferreira com a consellers dominicals; a Karl-Heinz Holland com a conseller executiu i Christian Couvreux i José Wahnon Levy com a consellers independents.

La junta també ha aprovat fixar en vuit el nombre de membres del consell d'administració i mantenir la vacant existent després de la dimissió presentada el 21 de maig passat per Borja de la Cierva, preveient-se expressament que el consell d'administració conserva la facultat de cobrir-la per cooptació a partir d'aquest divendres.

contador