tienda apple

Els Estats Units han decidit fer un pas al front en defensa d'Apple degut a la investigació que porta a terme la Comissió Europea (CE) pels suposats avantatges fiscals que ha rebut el gegant tecnològic de la legislació irlandesa. Segons publica Financial Times (FT), el Departament del Tresor ha advertit a la CE de que s'està convertint en una “autoritat fiscal supranacional” que amenaça els acords internacionals.

  • 175,02$
  • 3,37%

El rotatiu britànic menciona un document redactat pel Tresor dels EUA, que considera un abús de poder l'enfocament legal de la CE, al considerar que el canvi d'enfocament va més enllà de les competències que tenen atribuides la propia Comissió. A més, els EUA afirmen al document que “continua considerant potencials respostes si la Comissió segueix el seu curs actual”.

Tot i que la CE ha realitzat altres investigacions sobre empreses nord-americanes com Starbucks que ha de retornar entre 20 i 30 milions d'euros a Holanda, el cas d'Apple es molt més gran, ja que JP Morgan ha calculat que, en el pitjor dels escenaris, Apple podria enfrontar-se a una multa de 19.000 milions de dòlars.

El Tresor dels EUA assenyala que “les recuperacions retroactives no només xoquen amb els esforços del G20 per reforçar la certesa fiscal, sino que són un precedent no desitjat que podria portar a altres autoritats fiscals a buscar llargues i pugnitives recuperacions d'empreses americanes i europees”.

contador