• Ajustant-se la mateixa previsió projectada al novembre de 2017
atresmedia

La inversió publicitària en mitjans afronta un progrés aquest any de fins a un 3,1% si es compleixen les previsions del mes de gener del panel Zenith Vigía, format per directius de mitjans de comunicació que operen a Espanya i ajustant-se així la mateixa previsió que feien al novembre de 2017.

  • 4,73€
  • -1,25%
  • 2,89€
  • -4,24%

Així ho ha donat a conèixer aquest dilluns 29 de gener Zenith Espanya, que ha explicat que els participants del panel esperen que el 2018 el mercat publicitari "reaccioni i aprofiti el vent a favor de la recuperació econòmica i del consum", servint-se més de la celebració del Mundial de Futbol a Rússia i de l'absència de convocatòries electorals importants.

En aquest sentit, els panelistes consideren com a principal motor de la inversió el sector de l'automoció, seguit pels àmbits de la banca i les finances, el transport i el turisme.

Els directius del sector assenyalen el sector de l'automoció com a principal motor de la inversió

Els mitjans per als quals s'esperen majors creixements són mòbils (+11,1), internet (+8,2), canals de pagament de televisió (+7) i publicitat exterior dinàmica (+6,7), i la televisió generalista (+2,5). També creixerà la inversió publicitària al cinema (+2,1), la ràdio (+1,7) i en exterior (+1,6).

Segons l'última edició de l'estudi, tot i que milloren les previsions d'inversió respecte al mes de novembre de 2017, els mitjans impresos tornarien a perdre inversió publicitària: suplements (-6,8), diaris (-5,8) i revistes (-5 ).

En relació amb la inversió en xarxes socials, els directius de mitjans de comunicació esperen que aquest any es produeixi un creixement superior al 6%, de manera que podrien superar-se els 70 milions d'euros.

Així mateix, la inversió en vídeo online podria fregar els 78 milions d'euros, després de créixer gairebé un 6%. Així, la major part de la inversió en vídeo online correspondrà a formats 'in stream', que superaran en una proporció propera a 2 a 1 els formats 'in banner'.

Respecte a la publicitat en àudio online, l'estudi assenyala que representa un 4,3% de la inversió digital total. D'aquesta manera, s'espera que, al llarg d'aquest any, creixi un 5,6%, una mica menys que el conjunt de la publicitat digital, però bastant per sobre del creixement de la inversió publicitària en general.

PUBLICITAT PROGRAMÀTICA, A L'ALÇA

Segons el parer dels panelistes, la compra programàtica representa ja més del 20% de la inversió en línia: el 47,5% es dirigeix ​​a ordinadors i el 45,5% a mòbils, amb una encara petita participació dels televisors connectats.

D'altra banda, un 41% dels panelistes creu que la inversió en 'branded content' (contingut generat per les pròpies marques a la seva comunicació comercial) creixerà molt al llarg d'aquest any. Un 53,8% d'aquesta inversió es dedicaria a la promoció/distribució d'aquests continguts, mentre la resta correspondria a la seva creació.

Finalment, l'informe sosté que l'Índex de Percepció de la Situació Econòmica (IPSE) puja més de 33 punts i se situa als 69,4 punts, mentre que l'Índex de Percepció del Mercat Publicitari (IPMP), que havia arribat a ser negatiu al novembre de 2017, recupera una mica més de 32 punts i se situa als +19,4.

Noticias relacionadas

contador