ep varias personas en la terraza de un bar de galicia
Europa Press

La xifra de negocis de les empreses modera el seu descens al febrer respecte al mateix mes de 2020, caient un 9,1%. Si bé s'acumulen dotze mesos consecutius de baixades interanuals, també mostra una millora de gairebé quatre punts el retrocés interanual de gener (-13%), segons ha publicat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A excepció del subministrament d'energia i aigua, que va elevar les seves vendes un 6,2%, tots els altres sectors van presentar taxes interanuals negatives.

Així, els sectors més perjudicats van ser els serveis, el comerç i la indústria que van experimentar la major caiguda interanual de la seva facturació, amb retrocessos del 20,6%, 7,5% i 5,5%, respectivament.

Corregida d'efectes estacionals i de calendari, la facturació de les empreses va disminuir un 9% al febrer, davant el retrocés del 9,5% que havia experimentat al gener.

Novament, els majors descensos en la sèrie corregida també van ser per als serveis (-19,8%), el comerç (-7%) i la indústria (-4,8%). El subministrament d'energia i aigua va facturar al febrer un 4,6% més que durant el mateix mes de 2020.

PUJADA MENSUAL DEL 0,7%

Segons l'Índex de Xifra de Negocis Empresarial (ICNE) de l'INE, en valors mensuals (febrer sobre gener), la facturació empresarial va pujar un 0,7%, en contrast amb la disminució del 0,2% registrada el mes anterior.

Dels quatre sectors analitzats, el subministrament d'energia elèctrica i la indústria van presentar descensos mensuals en la facturació, del 8,9% i del 0,2%, respectivament.

Per contra, els vendes del comerç van pujar un 2,5% al ​​febrer d'aquest any respecte al mes anterior, mentre que els serveis van facturar un 2,3% més.

Noticias relacionadas

contador