ep banquero jaime botin centro acudejuzgadolo penal numero 27madrid donde comienzajuicio contra el que esta acusadoun delitocontrabandobienes culturaleshaber intentado sacarespanacuadropicasso cabezamu
Marta Fernández Jara - Europa Press
7,27€
  • 0,01€
  • 0,08%

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha fet oficial, mitjançant resolució publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), la multa per import de 300.000 euros imposada a Jaime Botín-Sanz de Sautuola per haver ocultat que posseïa una participació significativa de gairebé un 8% en Bankinter.

D'aquesta manera, es confirma així el dictat pel Tribunal Suprem i l'Audiència Nacional, que va declarar l'existència d'una irregularitat molt greu, si bé, ha limitat l'import de la sanció, fixada inicialment en 500.000 euros pel Ministeri d'Economia i Empresa.

L'organisme presidit per Sebastián Albella ha indicat que tenint en compte "l'entitat de la infracció, l'absència de sancions prèvies en aquest àmbit i l'haver procedit a l'esmena de la infracció per pròpia iniciativa", la multa és de 300.000 euros i sense imposició de costes.

Ja el passat mes de maig, la Sala Tercera del Tribunal Suprem va confirmar la sanció al germà del mort banquer Emilio Botín i oncle de l'actual presidenta de Santander, Ana Botín, i va desestimar el recurs de cassació presentat pel Jaime Botín contra la sentència de la Audiència Nacional, de l'11 de gener de 2018, que va constatar la comissió de la infracció.

La sentència de l'Audiència Nacional va considerar provat que Jaime Botín havia incomplert l'obligació de notificar a la CNMV la seva participació significativa en Bankinter.

Jaime Botín havia de declarar-la a causa de la seva doble condició de president de Bankinter (des de novembre de 1989 fins al març de 2002) i de conseller i vicepresident de Cartival (des de 1997), la companyia a la qual es va traspassar el paquet accionarial del 7,85% del capital social de Bankinter.

L'empresari va reclamar la prescripció de la sanció, però la seva pretensió va ser rebutjada pel Tribunal Suprem, i ara confirmada per la CNMV, que va interpretar que el termini de prescripció de cinc anys que recull la Llei 24/1988 de 28 de juliol del Mercat de valors ha de començar a comptar des del dia en què va finalitzar l'incompliment del deure de comunicació en què consisteix la conducta infractora, ja que es tracta d'una informació de caràcter permanent.

contador