deoleo portada

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha aprovat el fullet de l'ampliació de capital de Deoleo per un import efectiu d'aproximadament 50 milions d'euros, que s'emmarca dins de la reestructuració financera del grup, segons ha informat la multinacional de l'oli.

  • 0,22€
  • -0,90%

En concret, Deóleo durà a terme una 'operació acordió' que consistirà en la reducció del capital social de la companyia a zero i en una ampliació simultània de fins a 50 milions d'euros amb dret de subscripció preferent per als accionistes.

Per a l'execució d'aquesta operació, Deoleo emetrà 500.000.004 noves accions a un preu de subscripció de 0,1 euros per títol. Cada acció actualment en circulació atorgarà un dret de subscripció preferent i seran necessaris 59 drets per a subscriure 21 nous títols.

A fi de facilitar l'equació de bescanvi de l'augment de capital, l'accionista majoritari de la societat, Ole Investments, vehicle inversor de CVC, ha renunciat a l'exercici de 96.253 drets de subscripció preferent, i, en cas que fos necessari, es compromet a subscriure els nous títols que no hagin estat subscrits, fins a un import de 40 milions d'euros.

Deoleo ha sol·licitat a la CNMV que suspengui la negociació de les accions actualment en circulació a les Borses de Valors Espanyoles amb efectes a tancament de mercat del dia de publicació de l'anunci al Borme, previst per al 25 de maig.

26 DE MAIG S'OBRE EL PERÍODE DE SUBSCRIPCIÓ

D'aquesta forma, el període de subscripció per als accionistes amb drets preferents de subscripció i tercers inversors que adquireixin tals drets en el mercat s'estendrà des del pròxim 26 de maig fins al 9 de juny. Posteriorment, i fins al 16 de juny, en cas de no haver estat íntegrament subscrita l'ampliació en aquesta primera volta, s'assignaran les noves accions, per aquest ordre, als accionistes i altres inversors que haguessin exercitat els seus drets i sol·licitat títols addicionals, als titulars de les participacions preferents i a altres inversors institucionals.

Segons el calendari previst, una vegada conclosos els diferents períodes de subscripció, el 22 de juny s'elevaria a públic l'escriptura de la reducció a zero del capital i augment de capital simultani i el 24 de juny s'inscriuria al Registre Mercantil, començant a cotitzar les noves accions el 25 de juny.

Així mateix, aquells accionistes als quals se'ls assignin drets preferents de subscripció a l'augment de capital i no tinguin la condició d'inversors professionals, rebran de manera gratuïta un 'warrant' per cada acció de Deoleo, que els permetrà participar en una potencial revaloració i venda futura del negoci que pugui produir-se dins dels 10 anys següents a la data de la seva emissió.

FINALITZACIÓ DEL PROCÉS DE REESTRUCTURACIÓ FINANCERA

L'execució d'aquesta 'operació acordió' s'emmarca dins de l'acord de refinançament que Deoleo va tancar amb els seus creditors a la fi de setembre. Així, una vegada restablert l'equilibri patrimonial i amb les noves accions de la companyia en circulació, es procedirà al tancament de la reestructuració i entrarà en vigor la nova estructura de deute financer.

El tancament d'aquesta operació comporta que el deute financer net del fabricant d'Hojiblanca i Carbonell es redueixi fins i tot en un import màxim de 375 milions d'euros si l'ampliació de capital és íntegrament subscrita, i suposaria una reducció superior al 50% del préstec sindicat actual, passant de 575 milions d'euros a 242 milions.

Noticias relacionadas

contador