cbbricodepot short1

El grup britànic Kingfisher, present al mercat espanyol a través de la cadena de botigues de bricolatge Brico Depôt, ha anunciat que abandonarà la Península, on compta amb 31 establiments, per concentrar-se en aquells països on compta amb una quota de mercat significativa.

"Estem compromesos amb el nostre pla de crear un negoci fort a llarg termini", ha explicat la consellera delegada del grup britànic, Véronique Laury, i ha afegit que "la decisió de sortir de Rússia, Espanya i Portugal forma part d'aquest compromís".

Segons les dades de la companyia, present al mercat espanyol des de 2003, Brico Depôt Iberia té 31 botigues obertes a Espanya i Portugal, de les quals 27 corresponen a Espanya, i amb un total de més de 1.700 treballadors.

Durant el seu últim exercici fiscal, Brico Depôt Espanya va aconseguir un benefici operatiu de 2 milions de lliures esterlines (2,2 milions d'euros), mentre que el negoci portuguès va registrar pèrdues d'explotació per import de 2 milions de lliures (2,2 milions d'euros).

"Això ens permetrà aplicar la nostra estratègia amb major enfocament i eficàcia als nostres mercats principals, on comptem o podem arribar a una posició de lideratge", ha postil·lat Laury.

Durant el tercer trimestre del seu exercici fiscal, les vendes de Kingfisher van sumar 3.048 milions de lliures (3.426 milions d'euros), un 0,2% més que un any abans, encara que en termes comparables van disminuir un 1,3%. El negoci de la companyia a la Península Ibèrica va millorar un 0,9% entre agost i octubre, fins als 87 milions de lliures (98 milions d'euros).

Noticias relacionadas

contador