• El 45% d'aquestes empreses considera que ha tingut millors condicions de finançament bancari aquest any respecte a 2016
  • El 73% de les empreses espera augmentar les seves vendes el 2017
ignacio osborne eif
Bolsamanía

El 74% de les empreses familiars espanyola no es planteja recórrer a formes de finançament diferents de la bancària. Aquesta és una de les conclusions de l'enquesta de l'Institut de l'Empresa Familiar que s'ha publicat amb motiu del XX Congrés Nacional. Aquest percentatge és una mica més gran que el registrat el 2016, encara que la diferència no és notable, ja que l'any passat va ser del 71%.

Així mateix, es redueix el percentatge d'empreses familiars que sí que es plantegen recórrer a altres formes de finançament fins al 18%. Només l'1% es planteja aquest canvi a emissió de deute i el 7% a mercats de capitals, davant del 3% i 4%, respectivament, de 2016.

L'enquesta també es refereix a les condicions de finançament bancari que han aconseguit aquest 2017 en relació a 2016. Així, el 45% considera que li han millorat aquestes condicions el 2017 respecte a l'any anterior. No obstant això, aquest percentatge és menor que el registrat el 2016 respecte a 2015, quan el 64% de les empreses familiars espanyoles considerava que havia millorat.

El percentatge que s'ha vist que les condicions de finançament han estat pitjors ha augmentat fins al 4% aquest 2017. També ha pujat el nombre d'empreses que aquest any no ha recorregut a finançament bancari fins al 25%, és a dir, una de cada quatre empreses.

D'altra banda, les empreses familiars es mostren més optimistes aquest any que l'anterior. El 73% espera que augmenti la xifra de vendes aquest 2018 i només un 3% espera que es redueixin les xifres de vendes. El positivisme s'estén fins els propers 3 anys, ja que el 84% considera que hi haurà un augment de la xifra de vendes.

L'optimisme es contagia també en el pla laboral, ja que més de la meitat espera incrementar la plantilla. No obstant això, el 10% espera reduir, un percentatge que ha augmentat respecte a 2016, quan només el 8% esperava haver de reduir la seva plantilla.

A més, el 78% d'aquestes empreses té previst augmentar la seva inversió a Espanya el 2018, enfront del 80% que esperava fer-ho el 2017. Si s'amplia el rang fins als propers tres anys, el percentatge és una mica més gran, el 81% de les empreses espera augmentar la seva inversió a Espanya, enfront del 87% que va resultar en l'enquesta de l'any anterior.

Noticias relacionadas

contador