ep logo duro felguera
CEDIDA

La banca creditora ha donat 'llum verda' a la renovació d'avals a Duro Felguera per import de 31 milions d'euros, cosa que permetrà a la companyia asturiana continuar amb la seva activitat fins a finals d'any, segons han informat a Europa Press en fonts coneixedores de la situació de la companyia.

En concret, un cop desbloquejats els avals, la companyia i els bancs creditors, entre ells Santander i Sabadell, tenen de termini fins al pròxim 15 de gener per refinançar el seu deute, tal com recull l'acord d'espera ('standstill') subscrit entre les dues parts.

Al tancament de setembre, el deute net de l'empresa presidida per Antonio del Valle se situava als 267.600.000 d'euros, un 5,6% més que durant els nou primers mesos de 2016.

Després de la renovació dels avals, toca moure fitxa a la companyia que, segons han explicat les mateixes fonts, hauria de convocar un consell extraordinari properament per abordar alguns canvis en la seva composició que podrien afectar fins i tot el propi Del Valle.

En paral·lel, Duro Felguera està immersa en la recerca de nous socis o inversors disposats a injectar-hi capital per fins a 150 milions d'euros i en el seu pla de desinversions d'actius.

Entre les garanties dels avals, la companyia té a sobre de la taula la venda de la seva seu a Madrid al Sabadell per un import de 33 milions d'euros, sense exigir fiança de lloguer de set anys, cosa que permetria a la companyia asturiana aconseguir liquiditat.

Així, Duro Felguera està analitzant aquesta operació amb l'entitat catalana, que podria quedar-se finalment amb l'immoble, un cop descartada l'oferta de Sandra Ortega, filla del fundador d'Inditex, Amancio Ortega, per 38 milions d'euros.

L'oferta d'Ortega tenia com a condició un lloguer obligatori de més de deu anys a un preu de dos milions a l'any, més una fiança de set anys. En total, uns 14 milions que havia d'abonar la companyia, que units al crèdit que té la seu amb Sabadell, deixava a penes 3 milions de liquiditat.

Per la seva banda, Sabadell ha proposat una oferta de 33 milions sense condicions de seguir a la seu ni fiances, de manera que entre 10 i 15 milions entrarien en caixa un cop liquidat el crèdit.

Duro Felguera va registrar unes pèrdues d’11,5 milions d'euros al tancament del tercer trimestre, davant el benefici d’1,5 milions d'euros durant el mateix període de l'any anterior.

La societat ha explicat que la seva activitat, tant a nivell comercial com operatiu, s'està veient afectada negativament pel seu procés de refinançament. En concret, assenyala que la falta de disponibilitat de línies de risc està limitant la nova contractació i dificultant l'avanç dels projectes en cartera.

La contractació del grup va pujar a 547.800.000 d'euros entre gener i setembre, fet que va suposar un increment del 70,6% respecte al mateix període de fa un any; mentre que les vendes van disminuir un 0,4%, fins als 478.800.000 d'euros. A Espanya, la caiguda en les vendes va ser del 31%, fins als 44,7 milions d'euros.

Per la seva banda, el benefici brut d'explotació (EBITDA) va caure un 87%, fins a 2,9 milions d'euros, a causa de la disminució de les vendes en les línies de mining&handling (-34%) i de fabricació (- 31,3%), així com a les diferències negatives de tipus de canvi de 6,3 milions d'euros, ha informat la companyia.

Noticias relacionadas

contador