ep bloques de celulosa en ence navia 20200331192703
ENCE - Archivo

L'Audiència Nacional ha desestimat el recurs contenciós administratiu interposat per l'Associació Pola Defensa de la Ria de Pontevedra (APDR) que pretenia que es declarés la caducitat total de la concessió atorgada a la biofábrica d'Ence a Pontevedra.

  • 3,39€
  • 0,18%

En concret, el tribunal ha desestimat tots els motius esgrimits per l'APDR en contra de la concessió. Entre ells, l'argument que la planta generi efectes perjudicials per al medi ambient.

A la sentència, l'Audiència Nacional assenyala que es troba en vigor una Autorització Ambiental Integrada (AAI) i que el recurs de l'associació no acredita que aquesta s'hagi incomplit, afegeix Ence.

Així mateix, el grup valora que la sentència aprofundeix la postura que ja va manifestar l'Audiència Nacional quan, al desembre de 2018, va dictar una sentència paral·lela, en relació a un recurs de l'Ajuntament de Pontevedra que emprava la mateixa argumentació que l'esgrimida per la APDR.

D'altra banda, Ence està a l'espera que l'Audiència Nacional dicti sentència sobre els tres recursos plantejats contra la pròrroga de la concessió, previsiblement durant la segona meitat d'enguany.

A més, Ence, que assenyala que treballa per tal d'avançar "en l'obertura i el diàleg" amb les comunitats on és present, expressa el seu ferm compromís amb la sostenibilitat i "el seu decidit propòsit" de contribuir a la sortida de l'actual crisi sanitària i econòmica a través d'un model de negoci que aprofundeix en els principis de l'economia circular.

Noticias relacionadas

contador